Pia
Volledig scherm
PREMIUM
Pia

Strafste Belgen van 2019. Op plaats 1 Pia: "Vroeger zagen wij de wereld vaak als een koude, harde plek. Maar dat is niet zo"

"Ongelooflijk. Hier moeten we eventjes van bekomen." De ouders van Pia Boehnke hadden een eerste plaats niet verwacht - "Want er zijn toch mensen die méér hebben gepresteerd?" - maar zijn blij en fier, zoals ouders dat zijn. Hún dotje, de hartendief van Vlaanderen, het kerstengeltje van onze lezers. "Dit gaat verder dan Pia, dat beseffen we goed. Deze eerste plaats is een hulde aan solidariteit, hoop, menselijkheid en warmte. Als Vlaanderen zich ergens achter schaart, is er véél mogelijk."

 1. PREMIUM

  Cercle en KVO denken aan Jackers en Hubert

  Cercle Brugge zoekt nog een doelman om als titularis in concurrentie te gaan met de 23-jarige Braziliaan Warleson. Het rekent niet op Goblet, terwijl Miguel Van Damme nog opbouwt na zijn lange inactiviteit. Gesprekken lopen met Guillaume Hubert - vorig seizoen gehuurd van Club - om definitief bij Cercle te tekenen, maar dat valt duur uit. Mogelijk daardoor richt de Vereniging het vizier richting Genk, waar Nordin Jackers (22) weg mag. De voormalige nationale beloftendoelman werd vorig seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren. Cercle zal kort op de bal moeten spelen, want ook KV Oostende voert verregaande gesprekken met Jackers én Hubert. De kustploeg hoopt vandaag één van beiden vast te leggen. Jackers geniet ook belangstelling uit Nederland (Sparta). (MVS/LUVM/TTV)
 1. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen

 2. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"