Leden van de wegpolitie Antwerpen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Leden van de wegpolitie Antwerpen. Foto ter illustratie. © belga

Straf voor schietende agent ingetrokken, maar staking gaat door

Opvallende U-bocht van de politietop na de aangekondigde staking van de wegpolitie: de straf voor de agent die een waarschuwingsschot loste toen hij werd aangevallen op een snelwegparking, wordt ingetrokken. Maar de acties, die gaan gewoon door.

79 reacties

 • Frank De Rycke

  1 jaar geleden
  Gelijk hebben ze ...laat het maar overslaan naar andere politiediensten zodat het pesten stopt tegen de gewone mensen , juist zoals in vele departementen moet er eens serieus gekuist worden in de top !!
 • Dirk Vregels

  1 jaar geleden
  Het ideale moment om een onderzoek in te stellen naar het functioneren van alle betrokkenen die deze tuchtprocedure onderzochten en alle die deze straf in eerste instantie goedkeurde. Het is juist daar waar het bijltje nu moet hakken.
 • Theo Laceur

  1 jaar geleden
  Dat krijgt men dan als men mensen met een universitair diploma aantrekt en hen officier maakt zonder enige politieopleiding . Dat weten die dan van politiewerk. Men oogst wat men zaait.
 • Danny Maenhaut

  1 jaar geleden
  Ik vind - als je als agent belaagd wordt en vreest voor je leven - dat je mag schieten, en NIET in de lucht … Nee, ze moeten eerst op zich laten slaan. Ge moogt niet doden, maar de criminelen wel !!!
 • etienne vijverman

  1 jaar geleden
  een van de grootste reden van het te kort aan agenten;;; ze zijn aan handen en voeten gebonden en zijn dikwijls de pispaal !!!!!! de criminelen hebben meer voordelen !!!!
 1. PREMIUM

  Camps

  Na de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal over de Financiële Fair Play van City voelen de grote clubs zich gesterkt om het geld te laten rollen als knikkers. Manchester City werd over de hele lijn vrijgesproken, de UEFA mag zijn wonden likken. Oud-premier Jean-Luc Dehaene draait zich niet eens meer om in zijn graf. Hij wist dat het wildste kapitalisme zou zegevieren. Voortaan kunnen voetbalclubs zonder enige tegenwind beurskoersen bepalen. Zie Kevin De Bruyne grinniken.
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel