Straf voor schietende agent ingetrokken, maar staking gaat door

Leden van de wegpolitie Antwerpen. Foto ter illustratie.
belga Leden van de wegpolitie Antwerpen. Foto ter illustratie.
Opvallende U-bocht van de politietop na de aangekondigde staking van de wegpolitie: de straf voor de agent die een waarschuwingsschot loste toen hij werd aangevallen op een snelwegparking, wordt ingetrokken. Maar de acties, die gaan gewoon door.

Dinsdag kondigde politievakbond VSOA het in deze krant aan: tussen eind november en begin volgend jaar zullen de 1.100 leden van de wegpolitie acties houden die de weggebruikers zullen voelen. Ze willen op die manier protesteren tegen het feit dat de nummer twee van de federale politie een tuchtprocedure liet opstarten tegen een agent die in de lucht geschoten had om zichzelf en een collega te redden uit de handen van een tienkoppige dievenbende. De politieman kreeg uiteindelijk een waarschuwing die zeker twee jaar in zijn personeelsdossier zou blijven staan. Al die tijd zou hij geen promotie kunnen maken.

Zelfs nadat gisteren bekendgemaakt werd dat de hele tuchtprocedure vervalt, is het VSOA niet van plan de staking op te schorten. "De acties gaan gewoon door, in ieders belang.”Alle artikels uit de krant

79 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank De Rycke

  Gelijk hebben ze ...laat het maar overslaan naar andere politiediensten zodat het pesten stopt tegen de gewone mensen , juist zoals in vele departementen moet er eens serieus gekuist worden in de top !!

 • Dirk Vregels

  Het ideale moment om een onderzoek in te stellen naar het functioneren van alle betrokkenen die deze tuchtprocedure onderzochten en alle die deze straf in eerste instantie goedkeurde. Het is juist daar waar het bijltje nu moet hakken.

 • Theo LACEUR

  Dat krijgt men dan als men mensen met een universitair diploma aantrekt en hen officier maakt zonder enige politieopleiding . Dat weten die dan van politiewerk. Men oogst wat men zaait.

 • Danny Maenhaut

  Ik vind - als je als agent belaagd wordt en vreest voor je leven - dat je mag schieten, en NIET in de lucht … Nee, ze moeten eerst op zich laten slaan. Ge moogt niet doden, maar de criminelen wel !!!

 • etienne vijverman

  een van de grootste reden van het te kort aan agenten;;; ze zijn aan handen en voeten gebonden en zijn dikwijls de pispaal !!!!!! de criminelen hebben meer voordelen !!!!