Een demonstrant draagt een ijsberenpak met een bordje ‘stop klimaatverandering’ tijdens een klimaatmars in Berlijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een demonstrant draagt een ijsberenpak met een bordje ‘stop klimaatverandering’ tijdens een klimaatmars in Berlijn. © EPA

Stop met te strenge doelstellingen: “Uitstoot halveren tegen 2030? Puur klimaattheater”

De strenge klimaatdoelstellingen die wereldwijd naar voren worden geschoven als enige antwoord op de opwarming van de aarde, zijn volstrekt onhaalbaar. "Wie beweert dat we tegen 2030 onze uitstoot kunnen halveren, doet aan 'klimaattheater'", zegt een Amerikaanse professor. En hij krijgt ook in ons land bijval van wetenschappers.

 1. PREMIUM

  Nieuw fusieplan halveert aantal gemeenten

  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) wil dat er op termijn nog maar half zoveel gemeenten in Vlaanderen zijn. Hij heeft daarvoor een nieuw fusieplan klaar, dat al groen licht kreeg van de Vlaamse regering. Vorige legislatuur zijn er zeven vrijwillige fusies gerealiseerd. Dat aantal wil Somers deze legislatuur alvast minstens verdubbeld zien, zei hij in 'De Zondag'. Hoe meer inwoners in de nieuwe fusiegemeente, hoe groter de schuldovername door de Vlaamse overheid. Zo voorziet de overheid vanaf 35.000 inwoners een schuldovername van 500 euro per inwoner. Het plafond wordt ook opgetrokken van 20 miljoen naar 50 miljoen euro. Een fusie van minder dan 20.000 inwoners zal niet meer worden beloond. Momenteel telt het Vlaamse Gewest 300 gemeenten.
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer