Exclusief voor abonnees

Stop met te strenge doelstellingen: “Uitstoot halveren tegen 2030? Puur klimaattheater”

Een demonstrant draagt een ijsberenpak met een bordje ‘stop klimaatverandering’ tijdens een klimaatmars in Berlijn.
EPA Een demonstrant draagt een ijsberenpak met een bordje ‘stop klimaatverandering’ tijdens een klimaatmars in Berlijn.
De strenge klimaatdoelstellingen die wereldwijd naar voren worden geschoven als enige antwoord op de opwarming van de aarde, zijn volstrekt onhaalbaar. "Wie beweert dat we tegen 2030 onze uitstoot kunnen halveren, doet aan 'klimaattheater'", zegt een Amerikaanse professor. En hij krijgt ook in ons land bijval van wetenschappers.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emiel Wolfs

  Het enige dat echt helpt is minder kweken.

 • danny janssens

  Ongelooflijk hoe velen het probleem van de klimaatopwarming ontkennen om toch maar gewoon hun egoistisch levante te kunnen leiden. Je zal maar minderjarig zijn in deze maatschappij.

 • Guy Snoeckx

  Geert Vaelen, graag jouw wetenschappelijk onderbouwde input dan aangaande de oorzaken, daar de wetenschappers het mis lijken te hebben volgens jou?

 • Coen Geurts

  Met het geld dat we al jarenlang afdokken onder de mom van klimaat kunnen ze toch een toestel maken die de co'2 omzet in een nuttiger gas. Maar dat is waarschijnlijk te makkelijk, liever eerst de mensen nog wat uitpersen.

 • Paul Vanmaldeghem

  Het wordt inderdaad hoog tijd dat er een halt wordt toegeroepen aan deze massahysterie ingegeven door bollebozen die enkel de regeltjes lezen uit onderzoeken die in hun kraam passen. Met realistische doelstellingen krijg je de publieke opinie mee, anders veroorzaak je wrevel en worden mensen gewoon boos. Roepen, tieren en manifesteren, maar ondertussen doodleuk op een zeilschip naar de andere kant van de wereld reizen lijkt mij niet de meest overtuigende manier.