Een uit de hand gelopen feestje op het Flageyplein in Elsene eerder deze maand.
Volledig scherm
PREMIUM
Een uit de hand gelopen feestje op het Flageyplein in Elsene eerder deze maand. © RV

Stijging aantal besmettingen niet het gevolg van verboden feestjes van jongeren

Dat was even schrikken afgelopen weekend. Plots ging het gemiddelde aantal coronabesmettingen met 6% omhoog. Het zijn vooral twintigers en dertigers bij wie Covid-19 wordt vastgesteld, maar de stijging speelt zich niét bij hen af. Dit is dus niet het gevreesde gevolg van verboden feestjes en andere samenscholingen.

69 reacties

 • Monique Verschueren

  2 jaar geleden
  Er zijn maar weinig jongeren die hun zorgen maken over de corona , feestjes bouwen , manifestaties doen en dat kan zeker allemaal geen kwaad , dat moeten wij allemaal maar goed spreken en door de vingers zien of wat?
 • Calimera Smith

  2 jaar geleden
  Toni, je hebt gelijk, als we nu steriel gaan leven hebben we binnenkort nergens nog weerstand tegen. En wat zal het GEES dan zeggen: voor de rest van ons leven in Lock -down? (de virologen wilden lock-down tot het einde van het jaar , als iemand zich dit nog herinnert?) of neen: voor alles een vaccin, daar zal de pharma industrie heel blij mee zijn en goed poen scheppen!
 • patrrik versys

  2 jaar geleden
  en die jonge mensen die op de feestjes waren kunnen thuis hun ouders niet besmetten? Mogelijk hebben ze ook oudere collega's van het werk besmet. Het zal niet komen van de gepensioneerden die eens uitrusten op een bankje nu dat terug mag.
 • johan fransaert

  2 jaar geleden
  natuurlijk is dit een gevolg van die feestjes of nog maar een voorbeeld van hoe ze ons zand in de ogen proberen te gooien en ons met alle middelen willen toe aanzetten om ons terug buiten te krijgen.
 • ronny cuypers

  2 jaar geleden
  Waarom moeten we ons dan nog aan allerhande regels houden? Besmettingen komen niet van overtreders, dan zijn de regels onzin.