Een uit de hand gelopen feestje op het Flageyplein in Elsene eerder deze maand.
Volledig scherm
PREMIUM
Een uit de hand gelopen feestje op het Flageyplein in Elsene eerder deze maand. © RV

Stijging aantal besmettingen niet het gevolg van verboden feestjes van jongeren

Dat was even schrikken afgelopen weekend. Plots ging het gemiddelde aantal coronabesmettingen met 6% omhoog. Het zijn vooral twintigers en dertigers bij wie Covid-19 wordt vastgesteld, maar de stijging speelt zich niét bij hen af. Dit is dus niet het gevreesde gevolg van verboden feestjes en andere samenscholingen.

69 reacties

 • FRANÇOIS GORIS

  12 maanden geleden
  Er zijn maar weinig jongeren die hun zorgen maken over de corona , feestjes bouwen , manifestaties doen en dat kan zeker allemaal geen kwaad , dat moeten wij allemaal maar goed spreken en door de vingers zien of wat?
 • Calimera Smith

  12 maanden geleden
  Toni, je hebt gelijk, als we nu steriel gaan leven hebben we binnenkort nergens nog weerstand tegen. En wat zal het GEES dan zeggen: voor de rest van ons leven in Lock -down? (de virologen wilden lock-down tot het einde van het jaar , als iemand zich dit nog herinnert?) of neen: voor alles een vaccin, daar zal de pharma industrie heel blij mee zijn en goed poen scheppen!
 • patrrik versys

  12 maanden geleden
  en die jonge mensen die op de feestjes waren kunnen thuis hun ouders niet besmetten? Mogelijk hebben ze ook oudere collega's van het werk besmet. Het zal niet komen van de gepensioneerden die eens uitrusten op een bankje nu dat terug mag.
 • johan fransaert

  12 maanden geleden
  natuurlijk is dit een gevolg van die feestjes of nog maar een voorbeeld van hoe ze ons zand in de ogen proberen te gooien en ons met alle middelen willen toe aanzetten om ons terug buiten te krijgen.
 • ronny cuypers

  12 maanden geleden
  Waarom moeten we ons dan nog aan allerhande regels houden? Besmettingen komen niet van overtreders, dan zijn de regels onzin.
 1. PREMIUM

  'Instafa­mous' dit najaar op VTM GO

  De opnames van de VTM-webreeks 'Brak' zijn nog maar net van start gegaan of de volgende serie op maat van jongeren staat alweer in de steigers. 'Instafamous' zal die heten en onder meer Dempsey Hendrickx, een van de 'Helden' op Ketnet, Jade Mintjens uit 'Ghostrockers' en Jennifer Heylen, later te zien in 'Phil Frisco', spelen de hoofdrollen. De reeks gaat over een van de bekendste influencers van het land, die tijdens een opname op Instagram een verkeersongeluk heeft. Wanneer ze bijkomt, heeft ze van haar vorige leven geen weet meer. Ook bekende namen als Sean Dhondt, Eline De Munck en Andy Peelman zullen de revue passeren. VTM zet volop in op exclusieve onlinereeksen voor jongeren, om nog meer aansluiting te krijgen bij die doelgroep. 'Instafamous' zal in het najaar te zien zijn op VTM GO. (DBJ)
 1. Doorbraak als lesbische cheerleader
  PREMIUM

  Doorbraak als lesbische cheerlea­der

  Hoewel ze al op vierjarige leeftijd begon met acteren, vergaarde Naya Rivera pas echt naam en faam door haar rol als lesbische cheerleader Santana in de muzikale reeks 'Glee'. Die vrolijke serie - geschreven door 'American Horror Story'-bedenker Ryan Murphy - liep van 2009 tot 2015 en was zeker tijdens de eerste seizoenen wereldwijd een enorme hit. Zo kaapte de show maar liefst vier Golden Globes weg. Het verhaal draait om een groep erg verschillende jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High's Glee Club. Dolle pret op het scherm dus, maar achter de schermen ging het er minder vrolijk aan toe, met ruzies, jaloezie en zelfs verschillende doden (zie kader). (SDE)