Exclusief voor abonnees

Steken sociale media stokken in wielen van formatie? “Selfies en tweets voeden vooral antipolitiek”

Rousseau beet gisterenavond van zich af door een selfie op Instagram te posten waarin hij zegt "de leugenaars niet te horen".
Instagram Rousseau beet gisterenavond van zich af door een selfie op Instagram te posten waarin hij zegt "de leugenaars niet te horen".
Een verzoeningsetentje of een sneer naar een andere politicus: elke nieuwe wending in de formatiesoap kan op elk uur van de dag gevolgd worden op sociale media. Een 'Trumpisering' van de politiek? "Zo erg is het nog niet. Maar dit voedt de antipolitiek enorm", vindt Carl Devos.

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • PHILIPPE QUINART

  Uit Twitter ben ik al uitgestapt en op Facebook blokkeer ik de politieke partijen.

 • William De Ruyck

  Ik blijf er bij , alle debatten op radio en Tv uitzenden- dan pas zullen we juist geïnformeerd zijn ~ zo kunnen we beter oordelen wie of wat. !!!

 • Ines HUBERT

  Sociale media zijn de reden voor polarisering. Vandaar dat populisten (Trump, Johnson, Bolsonaro) succes kunnen hebben, mensen worden persoonlijk aangesproken en beloond voor hun radicalere ideeën. Voor sociale media bestond, moesten politici het doen met toespraken en hielden ze het meestal braaf en algemeen. Nu moeten ze meegaan in de sociale media storm. Wij moeten ons niet zo (blind) laten leiden door sociale media :over iets tweeten is niet gelijk aan iets doen...goed bestuur is ver zoek..

 • Ariane Delasorte

  Een politicus is een publiek figuur en zou zijn persoonlijke sociale media niet mogen gebruiken voor politieke doeleinden. Deze berichten zouden enkel via de sociale media van de partij mogen gebeuren. Zo kunnen ze hun eigen mensen modereren en kan je het excuus "het is zijn mening, niet van de partij" ook niet meer gebruiken.

 • Luc Van Bogaert

  In elk geval hebben de sociale eisen van Rousseau inmiddels reeds effect gehad op de federale ministers ivm de looneisen van het zorgpersoneel van de ziekenhuizen.