Exclusief voor abonnees

Steeds meer openheid over ons loon, maar is dat wel een goed idee?

Foto ter illustratie.
ThinkStock Foto ter illustratie.
Felle reacties op het voorstel van immomakelaars om in de toekomst het inkomen van kandidaat-huurders te vragen. "Dat komt doordat ons loon tot het privédomein behoort", zegt beloningsexpert Xavier Baeten van de Vlerick Business School. "We gaan ons salaris niet zomaar aan iedereen openbaren. En dat hoeft ook niet.” Want het blijkt dat we vooral de lonen onthouden van collega’s die méér verdienen.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Depaepe

  Klaar en duidelijke taal spreken. Als verhuurder moet je het inkomen van de huurder kennen. De verhuurprijs is toch al bepaald door het immokantoor. Te laag loon en geen vast contract zijn zeker reden genoeg om iemand te weigeren. Indien ze niet akkoord gaan kunnen ze nog altijd zelf iets bouwen of kopen.

 • Gino Denil

  De makelaar hoeft dat niet te kennen. Die kan dergelijk informatie misbruiken om de huren nog meer de hoogte in te jagen. Bovendien kan je huur ook betalen vanuit gespaard vermogen. En iemand met een mooi loon kan grote schulden hebben of werkloos worden.

 • Jan Hendrickx

  Arbeiders in een bedrijf weten perfect wat collega verdient ,van de bedienden weet je het niet .In die multinational waar ik 45 j gewerkt heb hing de lijst aan het infobord .Oedereen wist van mekaar in welke klasse hij uitbetaald werd .Bij de bedienden wist je dat niet .Die deden daar geheimzinnig over !

 • Maarten Vermant

  Jozef Panken, uw huisbaas past uw huur aan op basis van uw inkomen? Speciaal...

 • Ronny Biesen

  Niemand heeft ook maar wat te doen met mijn loon. Dat is mijn privezaak en zo moet het blijven. Trouwens in de meeste arbeidscontracten staat dat het verboden is te communiceren over loon en voordelen. Waarom zou nu extern iedereen dat willen weten of ook maar wat met te doen hebben? Privacy is al lang dood.