Aardbeiplantjes zet je 25 tot 30 cm uit elkaar in rijen met een onderlinge afstand van 50 tot 60 cm. Zo hebben ze voldoende licht en ruimte.
Volledig scherm
PREMIUM
Aardbeiplantjes zet je 25 tot 30 cm uit elkaar in rijen met een onderlinge afstand van 50 tot 60 cm. Zo hebben ze voldoende licht en ruimte. © Steven Richardson

Stappenplan naar je eigen moestuin (deel 3): “Zo snel mogelijk de grond in, en dan wachten”

Vier pakjes zaad, een netje sjalottenknollen en 37 plantjes:mijn aanwinsten uit het tuincentrum vormen een prachtige collectie. Maar krijg ik alles nu ook zo in de grond dat er straks iets te oogsten valt? Nee, zo merk ik al vlug. Nog voor alles goed en wel is geplant, is mijn eerste mislukking een feit.

 1. PREMIUM

  België geeft Google boete van 600.000 euro

  De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger om vergeten te worden niet naleefde. Het is volgens de GBA de hoogste boete die ze tot nu toe heeft opgelegd. Google weigerde het verzoek van 'iemand die door zijn functie een rol speelt in het openbare leven in België' om de aan zijn naam gekoppelde zoekresultaten te verwijderen uit de zoekmachine. Het ging om verwijzingen naar mogelijke banden met een politieke partij en om verwijzingen naar een klacht over pesten die lang geleden ongegrond werd verklaard.
 2. Iraanse doelman arriveert in Antwerpen
  PREMIUM

  Iraanse doelman arriveert in Antwerpen

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar gisteren zette Alireza Beiranvand, doelman van de Iraanse nationale ploeg, dan toch eindelijk voet op Belgische grond. De 27-jarige Iraniër is al even in beeld bij Antwerp, maar mede door de coronacrisis zat de keeper vast in z'n thuisland. Gisterochtend is hij alsnog kunnen vertrekken richting ons land. Wanneer hij z'n fysieke en medische testen kan afleggen, is voorlopig onduidelijk. Het zou kunnen dat hij om gezondheidsredenen een aantal dagen in quarantaine wordt gehouden. Als alles vlot verloopt moet Beiranvand dit seizoen de strijd aangaan met Jean Butez om een plaats tussen de Antwerpse palen. (MVS)
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend