Exclusief voor abonnees

Sponsoring lokale voetbalclubs kan pak moderner: Balthasar Boma is nooit ver weg

DHH - HANS DEVEUSTER
Hoewel sponsoring één van de belangrijkste bronnen van inkomsten is voor onze amateurvoetbalclubs, gebeurt een en ander nog steeds op een behoorlijk ouderwetse manier, blijkt uit een studie van de KU Leuven. Alsof Balthasar Boma, sponsor en eigenaar van 'F.C. De Kampioenen', nooit ver weg is.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Van Hoof

  We weten allemaal waarom er 'gesponsord'. 1000€ geven en 500€ zwart retour. Begin al met in het amateurvoetbal het betalen van spelers te verbieden. Ook de 'onkostenvergoeding'. Ik ken iemand die 3de klasse gespeeld heeft en die verdiende daar meer als bij zijn baas als IT specialist/programmeur. Normaal?

 • Marc Beernaert

  Mr. Linden: u kent duidelijk niets van voetbal; sponsoring is niet ouderwets maar broodnoodzakelijk om een club te runnen. In lagere reeksen daalt het # toeschouwers en consumpties: dus een gevoelige inkomstenderving, jaar na jaar omdat het voetbalpubliek enkel nog in (corrupt) topvoetbal is geïnteresseerd. Doodjammer, want de lagere reeksen zijn de basis van het voetbal.

 • Tom Araya

  In Engeland is/was een amateurploeg dat gesponsord werd door Motörhead. Hoe vet is dat.

 • Marc LInden

  sponsoring is zinloos in 99% van de gevallen. vriendjes wat gunnen op kosten van de staat. wie kent sponsors of weet wat ze doen.en wat is return on investment kosten mogen afgetrokken worden datwel en vriendjes uitgenodigd om te komen eten in loges voor de rest nada