Exclusief voor abonnees

Speurders voor contactonderzoek worden volgende struikelblok: na 8 weken zelfs nog geen vacature

Minister Beke heeft vorige week in allerijl een aanbesteding uitgeschreven.
Bas Bogaerts Minister Beke heeft vorige week in allerijl een aanbesteding uitgeschreven.
Vergeet de discussies rond het tekort aan mondmaskers of de gebrekkige testcapaciteit in woonzorgcentra. Het volgende struikelblok in de coronacrisis ligt klaar: contactonderzoek. Begin maart waarschuwde de EU ons land al dat we op zoek moesten naar véél mankracht om besmette personen en hun sociale kring op te volgen. Acht weken later is de eerste vacature nog niet eens uitgeschreven.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Regina Van Akker

  Deze speurderscel komt er niet. Had men reeds veel vroeger mee moeten beginnen. Eer die operationeel is, staat er al een nieuw virus voor de deur. Met dank aan onze vooruitziende prutsregering. De blunders volgen elkaar in snel tempo op. Ze kunnen het niet. En het ergste is dat ze zelf verkondigen dat ze heel goed bezig zijn, dat is pas het toppunt van domheid.

 • magda de munck

  Dat is toch geen nieuws in dit land. Dit is zoals het altijddurende geweest is.

 • Eddy Jans

  Ondertussen weten we dat een eerste aanbesteding niet reglementair was en dat de minister zijn werk mag overdoen. Waarom kan dit niet door overheidsdiensten (RVA, VDAB, Selor) gerealiseerd worden zij beschikken over de nodige informatie van geschikte kendidaten.?? Moet het weer geld kosten.

 • pol van de velde

  Blijft dat geklungel nu duren? Nooit zo'n onkunde meegemaakt waar zoveel van afhangt. Mochten ze het er voor doen, we zouden het niet geloven. Als dat de standaard is hoe politici werken begrijpen we de miljarden die elk jaar tekort zijn in de begroting. Aftreden en een burgerregering vormen, want dit kan niet blijven duren. Om nog niet te spreken over het aantal doden dat ze op hun geweten hebben met hun geklungel.

 • Carla Van Geel

  En dan beweren dat de noodregering geen volmachten meer nodig zou hebben, dat allen die zo denken of hopen dan maar eens bewijzen of zijzelf 'iets' positiefs bijgedragen hebben.