Paul Magnette.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Magnette. © Photo News

Speelt Magnette verlengingen?

Informateur Paul Magnette staat om halfvier met een nieuw verslag op de stoep bij de koning. Tot zover de zekerheid over wat er vanmiddag gebeurt. Of de PS-voorzitter aanblijft als informateur of het stokje doorgeeft aan een andere pre- of informateur? Die keuze lijkt nog niet gemaakt.

5 reacties

 • Hans De Lille

  1 jaar geleden
  Als Filip echt rotzooi in zijn land wil, dan moet hij de opdracht van Magnette maar verlengen
 • F Peeters

  1 jaar geleden
  Magnette speeld vooral met de voeten en de portemonnee van de Vlamingen met de hulp van miss Rutten.
 • jo vandenberghe

  1 jaar geleden
  De tijd van spelen en omzeilen is voorbij,neem er de verkiezingsuitslag bij!
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Als de koning magnette ofwel verlengd ofwel aanstelt als formateur dan houd belgie op te bestaan daar mag hij gerust op zijn. Als de vakbonden al meermaals de boel kort en klein kunnen slaan in brussel dan moet hij maar eens kijken wat de nationalisten met zijn stulpje kunnen aanvangen....
 • F Peeters

  1 jaar geleden
  Ik ben benieuwd wat onze koning gaat doen, is hij neutraal of kiest hij de kant van Magnette.
 1. Leger start intern onderzoek naar wantoestanden in Marche-les-Dames
  PREMIUM

  Leger start intern onderzoek naar wantoestan­den in Mar­che-les-Da­mes

  "We tolereren geen wantoestanden", zegt de nieuwe legerbaas Michel Hofman over de incidenten in het trainingscentrum voor paracommando's in Marche-les-Dames die 'De Morgen' vorige week onthulde. "Niet gisteren, niet vandaag en zeker niet morgen." In samenspraak met minister van Defensie Philippe Goffin (MR) startte hij eenintern onderzoek op. "We gaan ons niet verstoppen achter de juridische procedures die lopen. Het intern onderzoek moet de feiten blootleggen en aantonen welke lessen we kunnen trekken", zei Hofman tijdens zijn eerste optreden in het parlement. Sinds vrijdag leidt hij het leger. 'De Morgen' onthulde op basis van getuigenissen en documenten hoe rekruten in Marche-les-Dames al jarenlang regelmatig mishandeld worden door hun eigen onderrichters. Het gaat van ongeoorloofde opdrachten tot brutaal geweld. In 2016 werden bijvoorbeeld drie rekruten in elkaar geslagen door hun instructeurs tijdens een oefening. Oppositiepartij sp.a dringt aan op een extern onderzoek. (DM)
 2. Iraanse doelman arriveert in Antwerpen
  PREMIUM

  Iraanse doelman arriveert in Antwerpen

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar gisteren zette Alireza Beiranvand, doelman van de Iraanse nationale ploeg, dan toch eindelijk voet op Belgische grond. De 27-jarige Iraniër is al even in beeld bij Antwerp, maar mede door de coronacrisis zat de keeper vast in z'n thuisland. Gisterochtend is hij alsnog kunnen vertrekken richting ons land. Wanneer hij z'n fysieke en medische testen kan afleggen, is voorlopig onduidelijk. Het zou kunnen dat hij om gezondheidsredenen een aantal dagen in quarantaine wordt gehouden. Als alles vlot verloopt moet Beiranvand dit seizoen de strijd aangaan met Jean Butez om een plaats tussen de Antwerpse palen. (MVS)
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech