Een illustratie van de Crew Dragon van SpaceX.
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratie van de Crew Dragon van SpaceX. © Photo News

SpaceX lanceert de ‘Crew Dragon’ met Amerikaanse astronauten aan boord: alle cijfers en details over historische ruimtevlucht

Vandaag is een historische dag in de geschiedenis van de ruimtevaart. Niet alleen werden vandaag voor het eerst in bijna tien jaar eindelijk weer NASA-astronauten vanop eigen Amerikaanse bodem richting ruimte gelanceerd, de Crew Dragon van SpaceX is meteen ook het eerste nagelnieuwe toestel sinds het debuut van de Spaceshuttle in 1981.

7 reacties

 • Rik Hofman

  1 jaar geleden
  Domheid, wie er alles van wil weten moet bij Van Opstal zijn.
 • Jeroen Deschrijver

  1 jaar geleden
  Sus, we hoeven je woorden niet te onthouden, er zijn al massa's goede dingen van gekomen. Onder andere de computer waarop jij nu je gal aant spuien bent. En wat voor jou hoeft of niet heeft alleen voor jou belang. Onbelangrijk hier dus.
 • Hans Schoen

  1 jaar geleden
  Typisch, het oudbollig kuddegedrag steekt weer de kop op. Zodra ze Elon Musk lezen ih meteen negatief reageren? Die kerel stelt alles ih werk om de komende generaties een nog beetje leefbare planeet te geven. Dankzij de kennis vd ruimtevaart hebben wij het nu beter dan ooit. Ruimtevaart is vooruitgang en meer kennis. Die miljarden zijn investeringen voor onze toekomst. Wat hebben jullie zelf al gedaan?
 • sus Beysen

  1 jaar geleden
  Zulke mensen ,ik denk dat we die stilaan moeten gaan afremmen,voor mij hoeft dit allemaal niet,komt niks goed van onthoud mijn woorden
 • Lander Kemp

  1 jaar geleden
  Kleine correctie: De Demo-1 missie waarbij de capsule voor het eerst gelanceerd werd op de Falcon 9 raket en koppelde met het ISS, was van begin tot einde een succes, met een perfecte parachutelanding in de zee. De vernietiging van de capsule gebeurde meerdere weken na de landing, bij het testen van enkele noodsystemen ontplofte er een brandstoftank.
 1. PREMIUM

  Minister Beke ziet amper probleem met contacton­der­zoek

  Ondanks de kinderziektes is er "geen indicatie van een systematisch probleem" met het contactonderzoek in Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De komende weken zouden de grootste mankementen weggewerkt moeten worden, zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Dat het systeem nog niet helemaal op punt staat, werd eerder al aangeklaagd. In 'VTM Nieuws' getuigde een ex-contactonderzoeker zelfs dat er zo weinig werk was dat men tussendoor naar Netflix zat te kijken. Ook werden niet altijd de juiste mensen gecontacteerd. "Af en toe glipt er iemand door de mazen van het net, of wordt iemand net te veel gebeld", gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid aan. "De contactonderzoekers deden vorige week gemiddeld meer dan 200 telefoontjes per dag, wat resulteerde in meer dan 1.000 op te sporen contacten", zei Beke, die wel toegaf dat "verdere verbeteringen noodzakelijk zijn".
 1. Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: Koning Felipe wil sjoemelende vader Juan Carlos naar Dominicaanse Republiek verbannen
  PREMIUM
  Royalty

  Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: koning Felipe wil sjoemelen­de vader Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Het rijk van de Spaanse koning Juan Carlos (82) is bijna uit. De bon vivant die meer dan duizend minnaressen had, een buitenechtelijk kind verwekte en op olifanten ging jagen, dreigt uit het koninklijk paleis verbannen te worden. Hij kreeg 88 miljoen euro smeergeld op een Zwitserse rekening en liet grote sommen cash geld naar Spanje komen. Hoe kwam Juan Carlos aan al dat geld, wat heeft hij ermee gedaan en hoe reageren de Spanjaarden op dit nieuwe schandaal?