Een illustratie van de Crew Dragon van SpaceX.
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratie van de Crew Dragon van SpaceX. © Photo News

SpaceX lanceert de ‘Crew Dragon’ met Amerikaanse astronauten aan boord: alle cijfers en details over historische ruimtevlucht

Vandaag is een historische dag in de geschiedenis van de ruimtevaart. Niet alleen werden vandaag voor het eerst in bijna tien jaar eindelijk weer NASA-astronauten vanop eigen Amerikaanse bodem richting ruimte gelanceerd, de Crew Dragon van SpaceX is meteen ook het eerste nagelnieuwe toestel sinds het debuut van de Spaceshuttle in 1981.

7 reacties

 • Rik Hofman

  1 jaar geleden
  Domheid, wie er alles van wil weten moet bij Van Opstal zijn.
 • Jeroen Deschrijver

  1 jaar geleden
  Sus, we hoeven je woorden niet te onthouden, er zijn al massa's goede dingen van gekomen. Onder andere de computer waarop jij nu je gal aant spuien bent. En wat voor jou hoeft of niet heeft alleen voor jou belang. Onbelangrijk hier dus.
 • Hans Schoen

  1 jaar geleden
  Typisch, het oudbollig kuddegedrag steekt weer de kop op. Zodra ze Elon Musk lezen ih meteen negatief reageren? Die kerel stelt alles ih werk om de komende generaties een nog beetje leefbare planeet te geven. Dankzij de kennis vd ruimtevaart hebben wij het nu beter dan ooit. Ruimtevaart is vooruitgang en meer kennis. Die miljarden zijn investeringen voor onze toekomst. Wat hebben jullie zelf al gedaan?
 • sus Beysen

  1 jaar geleden
  Zulke mensen ,ik denk dat we die stilaan moeten gaan afremmen,voor mij hoeft dit allemaal niet,komt niks goed van onthoud mijn woorden
 • Lander Kemp

  1 jaar geleden
  Kleine correctie: De Demo-1 missie waarbij de capsule voor het eerst gelanceerd werd op de Falcon 9 raket en koppelde met het ISS, was van begin tot einde een succes, met een perfecte parachutelanding in de zee. De vernietiging van de capsule gebeurde meerdere weken na de landing, bij het testen van enkele noodsystemen ontplofte er een brandstoftank.