Exclusief voor abonnees

SpaceX lanceert de ‘Crew Dragon’ met Amerikaanse astronauten aan boord: alle cijfers en details over historische ruimtevlucht

Een illustratie van de Crew Dragon van SpaceX.
Photo News Een illustratie van de Crew Dragon van SpaceX.
Het moest een historische dag voor de ruimtevaart worden, maar slecht weer gooide roet in het eten. Gelukkig volgt er zaterdag een nieuwe kans. Niet alleen worden dan voor het eerst in bijna tien jaar eindelijk weer NASA-astronauten vanop eigen Amerikaanse bodem richting ruimte gelanceerd, de Crew Dragon van SpaceX wordt meteen ook het eerste nagelnieuwe toestel sinds het debuut van de Spaceshuttle in 1981.

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jeroen Deschrijver

  Sus, we hoeven je woorden niet te onthouden, er zijn al massa's goede dingen van gekomen. Onder andere de computer waarop jij nu je gal aant spuien bent. En wat voor jou hoeft of niet heeft alleen voor jou belang. Onbelangrijk hier dus.

 • Hans Schoen

  Typisch, het oudbollig kuddegedrag steekt weer de kop op. Zodra ze Elon Musk lezen ih meteen negatief reageren? Die kerel stelt alles ih werk om de komende generaties een nog beetje leefbare planeet te geven. Dankzij de kennis vd ruimtevaart hebben wij het nu beter dan ooit. Ruimtevaart is vooruitgang en meer kennis. Die miljarden zijn investeringen voor onze toekomst. Wat hebben jullie zelf al gedaan?

 • sus Beysen

  Zulke mensen ,ik denk dat we die stilaan moeten gaan afremmen,voor mij hoeft dit allemaal niet,komt niks goed van onthoud mijn woorden

 • Lander Kemp

  Kleine correctie: De Demo-1 missie waarbij de capsule voor het eerst gelanceerd werd op de Falcon 9 raket en koppelde met het ISS, was van begin tot einde een succes, met een perfecte parachutelanding in de zee. De vernietiging van de capsule gebeurde meerdere weken na de landing, bij het testen van enkele noodsystemen ontplofte er een brandstoftank.

 • Marc Van Opstal

  Onbegrijpelijk waar de verafgoding van iemand als Musk vandaan komt. Domheid moet er ergens mee te maken hebben.