Een illustratie van de Crew Dragon van SpaceX.
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratie van de Crew Dragon van SpaceX. © Photo News

SpaceX lanceert de ‘Crew Dragon’ met Amerikaanse astronauten aan boord: alle cijfers en details over historische ruimtevlucht

Vandaag is een historische dag in de geschiedenis van de ruimtevaart. Niet alleen werden vandaag voor het eerst in bijna tien jaar eindelijk weer NASA-astronauten vanop eigen Amerikaanse bodem richting ruimte gelanceerd, de Crew Dragon van SpaceX is meteen ook het eerste nagelnieuwe toestel sinds het debuut van de Spaceshuttle in 1981.

7 reacties

 • Rik Hofman

  2 jaar geleden
  Domheid, wie er alles van wil weten moet bij Van Opstal zijn.
 • Jeroen Deschrijver

  2 jaar geleden
  Sus, we hoeven je woorden niet te onthouden, er zijn al massa's goede dingen van gekomen. Onder andere de computer waarop jij nu je gal aant spuien bent. En wat voor jou hoeft of niet heeft alleen voor jou belang. Onbelangrijk hier dus.
 • Hans Schoen

  2 jaar geleden
  Typisch, het oudbollig kuddegedrag steekt weer de kop op. Zodra ze Elon Musk lezen ih meteen negatief reageren? Die kerel stelt alles ih werk om de komende generaties een nog beetje leefbare planeet te geven. Dankzij de kennis vd ruimtevaart hebben wij het nu beter dan ooit. Ruimtevaart is vooruitgang en meer kennis. Die miljarden zijn investeringen voor onze toekomst. Wat hebben jullie zelf al gedaan?
 • sus Beysen

  2 jaar geleden
  Zulke mensen ,ik denk dat we die stilaan moeten gaan afremmen,voor mij hoeft dit allemaal niet,komt niks goed van onthoud mijn woorden
 • Lander Kemp

  2 jaar geleden
  Kleine correctie: De Demo-1 missie waarbij de capsule voor het eerst gelanceerd werd op de Falcon 9 raket en koppelde met het ISS, was van begin tot einde een succes, met een perfecte parachutelanding in de zee. De vernietiging van de capsule gebeurde meerdere weken na de landing, bij het testen van enkele noodsystemen ontplofte er een brandstoftank.
 1. PREMIUM

  Voorzitter Russische atletiekfe­de­ra­tie stapt op

  Yevgeny Yurchenko houdt het al na enkele maanden voor bekeken bij de Russische atletiekfederatie (RusAF). De 52-jarige zakenman was pas eind februari tot voorzitter verkozen, maar diende gisteren zijn ontslag in. Wellicht komt vicevoorzitter Alexei Plotnikov nu aan het roer. Hij staat voor een erg zware taak. Op 28 en 29 juli vergadert World Athletics over de toekomst van de Russische atletiek. Omdat de RusAF een boete van 4,4 miljoen euro aan World Athletics niet voor 1 juli kon aflossen, zijn er nu ook onder neutrale vlag geen Russen meer welkom op de internationale kampioenschappen. De Russische atletiek en zijn antidopingagentschap Rusada staan al sinds november 2015 op een zijspoor nadat een staatsgeleid dopingsysteem aan het licht kwam. Rusland wist de fraude ook niet consequent aan te pakken en kwam integendeel nog meer in opspraak door manipulatie van vrijgegeven dopingdata en het dwarsbomen van dopingonderzoek. (BF)
 1. PREMIUM

  Immuniteit na enkele maanden weg

  Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 3. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.