Exclusief voor abonnees

Sp.a wil lerarentekort aanpakken, vandaag hoorzitting: “Nu actie of er moeten scholen sluiten”

Getty Images, HLN
In het Vlaams Parlement vindt vandaag de eerste van minstens vier hoorzittingen over het lerarentekort plaats. Sp.a hoopt dat er niet langer over het probleem wordt gepraat, maar wel dat het actief wordt aangepakt. "Want ons onderwijs verkeert in crisis."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

64 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • josep duhamel

  na zovele jaren anti-beleid t.a.v. de leerkrachten, vinden ze bij spa het nog nodig een hoorzitting te organiseren om zogezegd achter de redenen van het probleem te komen. toont nog maar eens aan hoe wereldvreemd de politici zijn.

 • marc van cauter

  Ocharme eerst gans de boel zelf verzieken en dan zich profileren om oplossingen ... zo kennen we ze maar de mensen zijn niet langer dom Rap verkiezingen en weg met die stinkende boel

 • Leopold Vanhoof

  Het resultaat van het jarenlange werk van onze hardwerkende politici, psychologen en onderwijsspecialisten.

 • Martin Rigolle

  25 jaar voor de klas gestaan, blij dat ik er vanaf ben. Veel gelukkiger in mijn huidige job. Je weet wanneer je begint, maar nooit wanneer je huiswaarts kan keren. Voor 90% van de leerlingen doe je aan kinderopvang, veel 'echt' lesgeven, onderwijzen, zit er niet meer in. Bergen papier, om vooral verticaal te klasseren. Dat diegene die alleen de voordelen van 'vakantie' zien maar de job overnemen.

 • Gino Denil

  De evolutie loopt mooi parallel met alle hervormingen sedert 2010 in het statuut. Hoe wil de sp.a dat aanpakken. De pensioenhervorming terug afschaffen. De ziekteregeling terug invoeren. De studiejaren terug laten meetellen. De leraar terug een stuk autonomie en eigen verantwoordelijkheid geen in zijn klas. Inspecties en evaluaties terug laten uitvoeren door externe objectieve inspecteurs. Eindelijk echt iets doen aan de planlast.