MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez ging gisteren op café met sp.a-kopman Conner Rousseau. Op tafel: een Chaudfontaine rood en een Chaudfontaine blauw - de kleuren van hun partijen. De twee raken geen alcohol aan.
Volledig scherm
PREMIUM
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez ging gisteren op café met sp.a-kopman Conner Rousseau. Op tafel: een Chaudfontaine rood en een Chaudfontaine blauw - de kleuren van hun partijen. De twee raken geen alcohol aan. © twitter

Sp.a-voorzitter Rousseau wil aan tafel op zijn voorwaarden: “Genoeg zever, tijd voor oplossingen. Santé”

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau werpt de bal terug in het kamp van de drie koningen Egbert Lachaert, Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens. Hij komt aan tafel áls ze zijn eisenbundel in de startnota voor de onderhandelingen opnemen. De lat van de socialistische voorzitter wordt niet als compleet onredelijk beschouwd.

51 reacties

 • Rudy De vleeschauwer

  12 maanden geleden
  Een beetje nederigheid en wat minder arrogantie zou op zijn plaats zijn. Het wordt tijd eens goed nadenken over het feit waarom de kiezer hun in de steek heeft gelaten.
 • Guido Blok

  12 maanden geleden
  Je moet maar durven, je partijtje net boven de kiesdrempel en dan zulke pretentie vertonen.
 • willem sliggers

  12 maanden geleden
  Dit gaat dezelfde weg als met de waalse socialisten. Geld uitdelen dat er niet is !
 • Ann Van Hecke

  12 maanden geleden
  Mr Rousseau’s partij heeft bij de laatste parlementsverkiezingen 6,7% van de stemmen gehaald in België.De Sp.a heeft toen 25% van zijn kiezers verloren en komt nu met een “eisenbundel”.Enige nederigheid zou hem sieren....
 • eric urkens

  12 maanden geleden
  Nieuwe verkiezingen en nieuwe en bekwamere politici, dat is wat dit land nodig heeft. En veel minder politieke partijen. Wat ik deze koningen van de Twitter allemaal uit hun botten hoor slaan is niet ernstig te noemen.
 1. Veroordeelde rechts-extremist op eerste rij bij 11 juliviering
  PREMIUM

  Veroordeel­de rechts-extremist op eerste rij bij 11 julivie­ring

  Op de eerste rij bij de herdenking van de Guldensporenslag in Kortrijk vrijdag zat, tussen allerlei prominenten, een Franse rechts-extremist met een strafblad. Aurélien Verhassel had een zitje naast Dries Van Langenhove (VB), die hem als "een vriend" omschrijft. Zaten ook op de eerste rij: Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA), Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Verhassel komt uit Rijsel, een stad die in een ver verleden deel uitmaakte van het graafschap Vlaanderen. Vorig jaar is hij in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 effectief. Hij sloeg twee mannen van vreemde origine werkonbekwaam, al stelde de rechter geen racisme vast. Tussen 2003 en 2013 liep hij nog zes veroordelingen op. Onder meer voor huisvredebreuk nadat hij een groot spandoek aanbracht op het dak van het hoofdkwartier van de Franse Parti Socialiste als protest tegen het homohuwelijk. In Duitsland liep Verhassel een veroordeling op voor 'bezit en invoer van explosief materiaal'. Van Quickenborne wil ervoor zorgen dat mensen als Verhassel niet meer op de eerste rij belanden: "Dat beeld is schabouwelijk voor de stad." (DM)