Exclusief voor abonnees

Somers effent weg voor regering zonder N-VA, maar die laat zich niet van tafel duwen

Bart Somers.
Photo News Bart Somers.
"Een blinde ziet dat N-VA absoluut naar de oppositie wil en federaal geen verantwoordelijkheid wil nemen." Open Vld- kopstuk Bart Somers lijkt het pad te effenen voor een federale regering zonder de Vlaams-nationalisten. Maar die laten zich niet zomaar opzijschuiven.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Hom

  Gewoon zielig hoe onze politici "vriendelijk" met elkaar omgaan en zich in allerlei bochten wringen om.toch een dikbetaald postje te bemachtigen. En wetende dat het de verliezers zijn die zo hoog van de toren blazen.....

 • Marleen Sauvillers

  We zijn paars groen nog niet vergeten. Stemrecht en veel schulden hebben we er aan overgehouden. Voor Vlaanderen was het een hel. Welke Vlaamse partij waagt zich daaraan.

 • Nicolas Van Hoecke

  Eigenlijk zijn het de verliezers die spreken of ze grote overwinnaars zijn. Of ze de touwtjes in handen nemen. Hij weet dat zijn partij niets waard is dus valt hij de anderen aan en wil hij met de Walen gaan om toch maar in de regering te zitten en om duidelijk te maken dat PS op hem kan rekenen en omdat hij weet dat Magnette dit ook ziet zitten. Hoe kan zo iemand in de (Vlaamse) politiek zitten en dan stemmen sommigen nog steeds op OpenVLD....

 • ANTOON AGTEN

  Somers was, is en zal altijd een goede prater zijn ZONDER inhoud, iemand die zichzelf heel graag hoort, iemand die een kwartier nodig heeft om 5 minuten niks te zeggen.Zijn uitspraak over de N-VA heeft verder niks te maken met zijn partij, het is nu eenmaal een praatgraag ventje.

 • Ludwig Vanden Boer

  Ik snap niet dat er Vlamingen zijn die vinden dat de eisen van de NVA onverteerbaar zijn maar al ja knikken en roepen op de Waalse buitenproportionele eisen alvorens ze de inhoud gehoord hebben en dit is al bijna 200 jaar zo.