Bart Somers.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Somers. © Photo News

Somers effent weg voor regering zonder N-VA, maar die laat zich niet van tafel duwen

"Een blinde ziet dat N-VA absoluut naar de oppositie wil en federaal geen verantwoordelijkheid wil nemen." Open Vld- kopstuk Bart Somers lijkt het pad te effenen voor een federale regering zonder de Vlaams-nationalisten. Maar die laten zich niet zomaar opzijschuiven.

25 reacties

 • Chris Hom

  1 jaar geleden
  Gewoon zielig hoe onze politici "vriendelijk" met elkaar omgaan en zich in allerlei bochten wringen om.toch een dikbetaald postje te bemachtigen. En wetende dat het de verliezers zijn die zo hoog van de toren blazen.....
 • Marleen Sauvillers

  1 jaar geleden
  We zijn paars groen nog niet vergeten. Stemrecht en veel schulden hebben we er aan overgehouden. Voor Vlaanderen was het een hel. Welke Vlaamse partij waagt zich daaraan.
 • Nicolas Van Hoecke

  1 jaar geleden
  Eigenlijk zijn het de verliezers die spreken of ze grote overwinnaars zijn. Of ze de touwtjes in handen nemen. Hij weet dat zijn partij niets waard is dus valt hij de anderen aan en wil hij met de Walen gaan om toch maar in de regering te zitten en om duidelijk te maken dat PS op hem kan rekenen en omdat hij weet dat Magnette dit ook ziet zitten. Hoe kan zo iemand in de (Vlaamse) politiek zitten en dan stemmen sommigen nog steeds op OpenVLD....
 • T A

  1 jaar geleden
  Somers was, is en zal altijd een goede prater zijn ZONDER inhoud, iemand die zichzelf heel graag hoort, iemand die een kwartier nodig heeft om 5 minuten niks te zeggen.Zijn uitspraak over de N-VA heeft verder niks te maken met zijn partij, het is nu eenmaal een praatgraag ventje.
 • Ludwig Vanden Boer

  1 jaar geleden
  Ik snap niet dat er Vlamingen zijn die vinden dat de eisen van de NVA onverteerbaar zijn maar al ja knikken en roepen op de Waalse buitenproportionele eisen alvorens ze de inhoud gehoord hebben en dit is al bijna 200 jaar zo.
 1. PREMIUM

  Sunweb stuurt renner weg na overtre­ding coronamaat­re­ge­len

  Team Sunweb heeft Michael Storer weggestuurd van het trainingskamp in het Oostenrijkse Kühtai, nadat de 23-jarige Australiër de interne coronamaatregelen had overtreden. Storer verliet het hotel om een fles shampoo te kopen in een nabijgelegen winkel, terwijl de ploeg renners en personeel had verzocht in hun eigen bubbel te blijven en vooral geen contact te hebben met de buitenwereld. Volgens Sunweb bracht de renner op deze manier zijn eigen gezondheid én die van zijn ploegmaats in gevaar. In een reactie bij WielerFlits benadrukt het team dat het níet om een strafmaatregel gaat.
 2. Zulte Waregem verpulvert KVK-record tijdens teambuilding
  PREMIUM

  Zulte Waregem verpulvert KVK-re­cord tijdens teambuil­ding

  De spelers van Essevee bivakkeren voor een tweedaagse teambuilding in de Ardennen. In La Roche werd de klassieke death ride gehouden met Saido Berahino in een hoofdrol. Marcq en De Ruyver zijn nog niet hersteld van hun blessure uit de oefenpartij tegen Cercle en konden niet aan de activiteiten deelnemen nu Essevee voor de eerste keer richting Ardennen trok. Opvallend was dat ook de (jonge) assistent-trainers Timmy Simons en Davy de fauw aan de esbattementen deelnamen. En er was nog een leuk detail voor de groep: de plaatselijke organisator liet weten dat het record van de traditionele 'brandweerproef' tot hiertoe op naam stond van KV Kortrijk met 52 seconden. En dat werd gisteren verpulverd door Essevee met 49 seconden. (ESK)
 1. Leger start intern onderzoek naar wantoestanden in Marche-les-Dames
  PREMIUM

  Leger start intern onderzoek naar wantoestan­den in Mar­che-les-Da­mes

  "We tolereren geen wantoestanden", zegt de nieuwe legerbaas Michel Hofman over de incidenten in het trainingscentrum voor paracommando's in Marche-les-Dames die 'De Morgen' vorige week onthulde. "Niet gisteren, niet vandaag en zeker niet morgen." In samenspraak met minister van Defensie Philippe Goffin (MR) startte hij eenintern onderzoek op. "We gaan ons niet verstoppen achter de juridische procedures die lopen. Het intern onderzoek moet de feiten blootleggen en aantonen welke lessen we kunnen trekken", zei Hofman tijdens zijn eerste optreden in het parlement. Sinds vrijdag leidt hij het leger. 'De Morgen' onthulde op basis van getuigenissen en documenten hoe rekruten in Marche-les-Dames al jarenlang regelmatig mishandeld worden door hun eigen onderrichters. Het gaat van ongeoorloofde opdrachten tot brutaal geweld. In 2016 werden bijvoorbeeld drie rekruten in elkaar geslagen door hun instructeurs tijdens een oefening. Oppositiepartij sp.a dringt aan op een extern onderzoek. (DM)
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten