Bart Somers.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Somers. © Photo News

Somers effent weg voor regering zonder N-VA, maar die laat zich niet van tafel duwen

"Een blinde ziet dat N-VA absoluut naar de oppositie wil en federaal geen verantwoordelijkheid wil nemen." Open Vld- kopstuk Bart Somers lijkt het pad te effenen voor een federale regering zonder de Vlaams-nationalisten. Maar die laten zich niet zomaar opzijschuiven.

24 reacties

 • Chris Hom

  3 jaar geleden
  Gewoon zielig hoe onze politici "vriendelijk" met elkaar omgaan en zich in allerlei bochten wringen om.toch een dikbetaald postje te bemachtigen. En wetende dat het de verliezers zijn die zo hoog van de toren blazen.....
 • Marleen Sauvillers

  3 jaar geleden
  We zijn paars groen nog niet vergeten. Stemrecht en veel schulden hebben we er aan overgehouden. Voor Vlaanderen was het een hel. Welke Vlaamse partij waagt zich daaraan.
 • Nicolas Van Hoecke

  3 jaar geleden
  Eigenlijk zijn het de verliezers die spreken of ze grote overwinnaars zijn. Of ze de touwtjes in handen nemen. Hij weet dat zijn partij niets waard is dus valt hij de anderen aan en wil hij met de Walen gaan om toch maar in de regering te zitten en om duidelijk te maken dat PS op hem kan rekenen en omdat hij weet dat Magnette dit ook ziet zitten. Hoe kan zo iemand in de (Vlaamse) politiek zitten en dan stemmen sommigen nog steeds op OpenVLD....
 • Magda Agten

  3 jaar geleden
  Somers was, is en zal altijd een goede prater zijn ZONDER inhoud, iemand die zichzelf heel graag hoort, iemand die een kwartier nodig heeft om 5 minuten niks te zeggen.Zijn uitspraak over de N-VA heeft verder niks te maken met zijn partij, het is nu eenmaal een praatgraag ventje.
 • Ludwig VdB

  3 jaar geleden
  Ik snap niet dat er Vlamingen zijn die vinden dat de eisen van de NVA onverteerbaar zijn maar al ja knikken en roepen op de Waalse buitenproportionele eisen alvorens ze de inhoud gehoord hebben en dit is al bijna 200 jaar zo.
 1. PREMIUM

  "Kust heeft nu oplossing nodig voor klimaatver­an­de­ring"

  De kust is, als laagst gelegen gebied van Vlaanderen, erg kwetsbaar door de klimaatverandering. "We moeten nu oplossingen zoeken of het is te laat", zeggen experts in een nieuw boekje, 'Kust en klimaat'. "Ingrepen om pakweg dijken te bouwen, hebben hun tijd nodig. Dat moet je niet doen als je nog 3 cm verwijderd bent van een potentiële overstroming", aldus verantwoordelijke van 'T.OP Kustzone' Stijn Vanderheiden. Hij wil onder meer inzetten op samenwerken met de natuur: ruimte om duinen te laten ontwikkelen, bijvoorbeeld. "Het gaat om evenwicht, dat is een moeilijke denkoefening. Iedereen wil zijn stukje ruimte vrijwaren. Met deze gids pleiten we ervoor met alle actoren samen oplossingen te vinden die voor iedereen goed zijn." (MM)