Bart Somers.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Somers. © Photo News

Somers effent weg voor regering zonder N-VA, maar die laat zich niet van tafel duwen

"Een blinde ziet dat N-VA absoluut naar de oppositie wil en federaal geen verantwoordelijkheid wil nemen." Open Vld- kopstuk Bart Somers lijkt het pad te effenen voor een federale regering zonder de Vlaams-nationalisten. Maar die laten zich niet zomaar opzijschuiven.

25 reacties

 • Chris Hom

  2 jaar geleden
  Gewoon zielig hoe onze politici "vriendelijk" met elkaar omgaan en zich in allerlei bochten wringen om.toch een dikbetaald postje te bemachtigen. En wetende dat het de verliezers zijn die zo hoog van de toren blazen.....
 • Marleen Sauvillers

  2 jaar geleden
  We zijn paars groen nog niet vergeten. Stemrecht en veel schulden hebben we er aan overgehouden. Voor Vlaanderen was het een hel. Welke Vlaamse partij waagt zich daaraan.
 • Nicolas Van Hoecke

  2 jaar geleden
  Eigenlijk zijn het de verliezers die spreken of ze grote overwinnaars zijn. Of ze de touwtjes in handen nemen. Hij weet dat zijn partij niets waard is dus valt hij de anderen aan en wil hij met de Walen gaan om toch maar in de regering te zitten en om duidelijk te maken dat PS op hem kan rekenen en omdat hij weet dat Magnette dit ook ziet zitten. Hoe kan zo iemand in de (Vlaamse) politiek zitten en dan stemmen sommigen nog steeds op OpenVLD....
 • Magda Agten

  2 jaar geleden
  Somers was, is en zal altijd een goede prater zijn ZONDER inhoud, iemand die zichzelf heel graag hoort, iemand die een kwartier nodig heeft om 5 minuten niks te zeggen.Zijn uitspraak over de N-VA heeft verder niks te maken met zijn partij, het is nu eenmaal een praatgraag ventje.
 • Ludwig Vanden Boer

  2 jaar geleden
  Ik snap niet dat er Vlamingen zijn die vinden dat de eisen van de NVA onverteerbaar zijn maar al ja knikken en roepen op de Waalse buitenproportionele eisen alvorens ze de inhoud gehoord hebben en dit is al bijna 200 jaar zo.
 1. Iraanse doelman arriveert in Antwerpen
  PREMIUM

  Iraanse doelman arriveert in Antwerpen

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar gisteren zette Alireza Beiranvand, doelman van de Iraanse nationale ploeg, dan toch eindelijk voet op Belgische grond. De 27-jarige Iraniër is al even in beeld bij Antwerp, maar mede door de coronacrisis zat de keeper vast in z'n thuisland. Gisterochtend is hij alsnog kunnen vertrekken richting ons land. Wanneer hij z'n fysieke en medische testen kan afleggen, is voorlopig onduidelijk. Het zou kunnen dat hij om gezondheidsredenen een aantal dagen in quarantaine wordt gehouden. Als alles vlot verloopt moet Beiranvand dit seizoen de strijd aangaan met Jean Butez om een plaats tussen de Antwerpse palen. (MVS)
 2. PREMIUM

  N-VA: "Iets anders dan tand trekken"

  In een opiniestuk dat vandaag in 'De Morgen' verschijnt, trekken N-VA-voorzitter Bart De Wever en Kamerlid Valerie Van Peel van leer tegen de wijziging van de abortuswet. Ze verwijten de voorstanders dat die abortus willen herleiden tot een gewone medische handeling, "vergelijkbaar met het trekken van een tand". Zo hebben ze grote problemen met de verlenging van de termijn waarbinnen abortus mogelijk is. "In bijna heel Europa ligt die tussen tien en twaalf weken. Dat heeft een reden: de foetus is dan maximaal 6 cm groot en de abortus gebeurt met een curettage. Op achttien weken, de helft van een zwangerschap, kan de foetus al zo'n 20 cm zijn en is er een minibevalling of verwijdering met instrumenten nodig. Dat leidt tot een grotere kans op complicaties en is ingrijpender voor de foetus, de moeder én de arts."