RV
Volledig scherm
© RV

Slotenmakers haken af omdat justitie te traag betaalt: politie moet zelf leren inbreken

De federale politie krijgt er een taak bij: bij een huiszoeking de deur zelf openprutsen. Gespecialiseerde slotenmakers haken (te) vaak af, omdat het gemakkelijk een jaar duurt voor Justitie de factuur betaalt. "Als we onze mensen een opleiding geven, kunnen we zelf onze plan trekken", zegt de federale politie.

75 reacties

 • Lucien Mertens

  3 jaar geleden
  Niet enkel slotenmakers profiteren van de onmacht van de klant hoor, er zijn er nog genoeg andere...
 • wilfried thomas

  3 jaar geleden
  aan de prijzen die de meeste slotenmakers rekenen mogen ze gerust 2 jaar op hun geld wachten ,nog altijd dikke intrest , op den duur is het goedkoper een andere en echte dief te vragen om deur te openen , meegemaakt met firma omgeving izegem
 • frans wimpers

  3 jaar geleden
  uw deur instampen (en een nieuwe laten plaatsen ) is goedkoper dan een sloten maker laten komen
 • Jan Delafontaine

  4 jaar geleden
  Gewoon met de stormram binnen. Je moet maar geen drugs of andere zaken in je huis verbergen. Punt uit.
 • Erwin VD

  4 jaar geleden
  Er zijn al veel bedrijven over kop gegaan door te werken voor de overheid. De overheid zoekt altijd de goedkoopste firma die voor haar een opdracht heeft. Maar betalen doen ze pas na maanden of jaren door allerlei administratieve constructies. Firma's investeerden in het materiaal & personeel dat ook betaald moet worden, doch als de overheid te laat betaald zijn ze hun geld voor lange tijd kwijt en leveren hun leveranciers niet meer. Met alle gevolgen van dien, dus begrijpelijk !
 1. PREMIUM

  WHO: "Wereld keert niet snel terug naar 'oude normaal'"

  De wereld zal niet terugkeren naar 'het oude normaal' binnen een afzienbare toekomst. Dat is alvast de mening van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), nadat zondag wereldwijd een record van 230.000 nieuwe coronagevallen werd opgetekend. "Het virus blijft publieke vijand nummer één, maar de daden van vele regeringen en personen weerspiegelen dat geenszins", zei de directeur-generaal van de WHO. Volgens hem gaan te veel landen "in de verkeerde richting". Hij vermeldde er wel niet bij over welke landen hij het had. De coronapandemie heeft wereldwijd al aan 569.000 mensen het leven gekost.