Operator Nathalie staart, net als een tiental collega's, naar grote schermen met berichten en foto's in de zwaar beveiligde meldkamer van Verisure.
Volledig scherm
PREMIUM
Operator Nathalie staart, net als een tiental collega's, naar grote schermen met berichten en foto's in de zwaar beveiligde meldkamer van Verisure. © Jan De Meuleneir/Photo News

Slimme alarmsystemen in opmars: “We zien u meneer. Laat alles maar staan, de politie is al onderweg”

Als de bladeren vallen en zes uur 's avonds eigenlijk meer op twee uur 's nachts lijkt, start het hoogseizoen voor inbrekers. Al lopen bandieten gelukkig geregeld zelf een blauwtje, want slimme alarmsystemen zijn fors in opmars. Marktleider Verisure kreeg dit jaar al één miljoen alarmen binnen en spreekt de inbrekers zélf aan. "We hebben u gezien, meneer. Laat alles maar mooi staan, de politie is onderweg."

12 reacties

 • Steve Verdonck

  1 jaar geleden
  Laat je niet vangen door deze gesponsorde (lees: gekochte) reclame door een multinational als Verisure! Mooie praatjes, maar het materiaal is absolute rommel en ze werken met wurgcontracten waardoor je minstens 5 jaar vast hangt aan hun, in die tijd je zelf geen eigenaar bent van je eigen alarmsysteem, en op het einde van de rit heb je 3x de prijs van een normaal en degelijk alarmsysteem betaald!
 • mike vanginderen

  1 jaar geleden
  Wij zien u meneer,laat alles staan, politie komt. Antwoord de inbreker, ik ben minderjarig, je kan me niets maken.
 • Ludo Wouters

  1 jaar geleden
  Zeker de inbrekers verwittigen zodat ze kunnen gaan lopen met de buit die ze al hebben gevonden. Inbrekers vatten heeft toch geen zin in België. Die krijgen wat werkstaf en zijn zo weer op vrije voeten, nietwaar Mr. Geens?
 • Tessa Vandermout

  1 jaar geleden
  Plaats een camera die je verwittigt bij beweging. Check het beeld en als je een inbreker ziet bel dan de politie met de melding dat je er op geschoten hebt. Dan pas zijn ze snel ter plaatse... niet om die man op te pakken maar wel om jou als brave werkende mens in te rekenen. Want dat brengt op tegen een minimum aan risico.
 • Stef Luyten

  1 jaar geleden
  @Robert Verhulst ... 2 jaar geleden bij mij ingebroken achteraan de woning ... 3 x dubbelglas gewapend en inbraakwerend.!! ze zijn met een kassei gewoon blijven bonken en zijn uiteindelijk binnengeraakt... alarmsysteem is toen afgegaan en zijn gaan lopen.... ik was blij dat mijn alarmsysteem zijn werkt heeft gedaan.. Fysische zware beveiliging heeft gefaald.!
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten