Exclusief voor abonnees

Slimme alarmsystemen in opmars: “We zien u meneer. Laat alles maar staan, de politie is al onderweg”

Operator Nathalie staart, net als een tiental collega's, naar grote schermen met berichten en foto's in de zwaar beveiligde meldkamer van Verisure.
Jan De Meuleneir/Photo News Operator Nathalie staart, net als een tiental collega's, naar grote schermen met berichten en foto's in de zwaar beveiligde meldkamer van Verisure.
Als de bladeren vallen en zes uur 's avonds eigenlijk meer op twee uur 's nachts lijkt, start het hoogseizoen voor inbrekers. Al lopen bandieten gelukkig geregeld zelf een blauwtje, want slimme alarmsystemen zijn fors in opmars. Marktleider Verisure kreeg dit jaar al één miljoen alarmen binnen en spreekt de inbrekers zélf aan. "We hebben u gezien, meneer. Laat alles maar mooi staan, de politie is onderweg."

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Verdonck

  Laat je niet vangen door deze gesponsorde (lees: gekochte) reclame door een multinational als Verisure! Mooie praatjes, maar het materiaal is absolute rommel en ze werken met wurgcontracten waardoor je minstens 5 jaar vast hangt aan hun, in die tijd je zelf geen eigenaar bent van je eigen alarmsysteem, en op het einde van de rit heb je 3x de prijs van een normaal en degelijk alarmsysteem betaald!

 • mike vanginderen

  Wij zien u meneer,laat alles staan, politie komt. Antwoord de inbreker, ik ben minderjarig, je kan me niets maken.

 • Ludo Wouters

  Zeker de inbrekers verwittigen zodat ze kunnen gaan lopen met de buit die ze al hebben gevonden. Inbrekers vatten heeft toch geen zin in België. Die krijgen wat werkstaf en zijn zo weer op vrije voeten, nietwaar Mr. Geens?

 • Tessa Vandermout

  Plaats een camera die je verwittigt bij beweging. Check het beeld en als je een inbreker ziet bel dan de politie met de melding dat je er op geschoten hebt. Dan pas zijn ze snel ter plaatse... niet om die man op te pakken maar wel om jou als brave werkende mens in te rekenen. Want dat brengt op tegen een minimum aan risico.

 • Stef Luyten

  @Robert Verhulst ... 2 jaar geleden bij mij ingebroken achteraan de woning ... 3 x dubbelglas gewapend en inbraakwerend.!! ze zijn met een kassei gewoon blijven bonken en zijn uiteindelijk binnengeraakt... alarmsysteem is toen afgegaan en zijn gaan lopen.... ik was blij dat mijn alarmsysteem zijn werkt heeft gedaan.. Fysische zware beveiliging heeft gefaald.!