Exclusief voor abonnees

Slangen op maandag. Wat een zegen dat wij in deze periode een regeringsleider hebben die zich niet per se politiek wil profileren

Noël Slangen overschouwt de politieke week

Sophie Wilmès
EPA Sophie Wilmès
Een heerlijke vlaag kleurloosheid helpt ons doorheen deze coronatijd. Die vlaag heet Sophie Wilmès, eerste minister van ons land. Die 'vlaag kleurloosheid' is niet geringschattend bedoeld. Integendeel, wat een zegen dat wij in deze periode een regeringsleider hebben die zich niet per se politiek wil profileren. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

69 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • paola nerozzi

  Stop dat gezever altijd van Vlamingen en Walen wij zijn 1 land of jullie dat goed vinden of niet laat iedereen leeft hoe ze willen leven we leven al zolang samen en wat is het probleem ik heb totaal geen probleem of ge Frans spreekt of Nederlands al is het Chinees bij wijze van spreken maakt mij niks uit ik leef graag in.mijn landje en ik wil het ook zo houden oke

 • guido Bervoets

  Sophie Wilmès een Vlamingenhater? Ik zou het niet weten, daar heb ik haar nog niet kunnen op betrappen. Ik weet wel dat veel Vlaamse politici van nationalistische strekking notoire Walenhaters zijn die het niet kunnen laten om telkens weer de Walen door de mangel te halen. Dat wel.

 • Karl Stynen

  Sophie Wilmès zal deze rubriek uiteraard nooit lezen vermits ze maar een half woord Nederlands verstaat. Anders zou ze achterover tuimelen dat er zoveel Vlamingen haar geweldig vinden. Ze is een notoire vlamingenhater zoals Mangain en Happart, een ‘punaise’. Weten al die pro-Wilmès hier echt niet beter?

 • Karl Stynen

  Mr Slangen, u noemt haar een zegen?? Ik heb nooit Vlaams Belang gestemd en zal dat allicht ook nooit overwegen. Toch heb ik meer waardering voor Tom Van Grieken dan voor deze franstalige madame die de Vlamingen minacht en weigert op een vraag van Tom V.G. te antwoorden.

 • André Herbots

  Als Wilmés op televisie komt leest ze gewoon haar woorden af van een blad papier dat één van haar kabinetsmedewerkers heeft geschreven.Of ze het begrepen heeft is iets anders. Bij de verkiezingen had ze amper 16000 stemmen in Brussel.