Noël Slangen
Volledig scherm
PREMIUM
Noël Slangen © Karel Duerinckx

Slangen op maandag: “Onvermogen van huidige generatie politici zorgt voor factuur die nog generaties op dit land zal drukken”

Noël Slangen overschouwt in zijn gastcolumn de politieke week.

58 reacties

 • Jaak Casteleyn

  2 jaar geleden
  Die Slangen hebben wij niet nodig om te weten hoe rot en incompetent de politiek is. Ze zijn er enkel voor het gemakkelijke gegraai en weten maar al te goed dat ze op een ander aan de bak niet komen.
 • Els Martin

  2 jaar geleden
  Geeft die nu kritiek op dingen die hij zelf ooit aanreikte? Wat een lef of beter onnozelaar
 • iwan xxxxx

  2 jaar geleden
  zij die nog niet weten of ze 3 of 5 auto's ter beschikking hebben moeten onze financiën op orde houden, maak de beleidsvoerders verantwoordelijk voor hun daden met zelfs gevangenis straffen voor wanbeleid
 • Patje Moyens

  2 jaar geleden
  Wat wil je als je tegenwoordig in de politiek beter scoort met een opleiding als jurist,communicatie of management. Niet één heeft er de nodige kennis over de materie die onder zijn/haar verantwoordelijkheid valt. Veel discussie en studies en weinig resultaat.
 • Joan Vliegen

  2 jaar geleden
  Dat is geen onvermogen. Dat is bewust en weloverwogen. Goede sociale mensen gaan niet in de politiek of iets gelijkend maar helpen elkaar altijd met vanalles. De politici zouden die houding beter van de hardwerkende wereldburger overnemen ipv eindeloze dure irritante verdelen van meningen ipv de rijkdom van de aarde. Dan blijft men in een veranderende wereld niet verweesd en alleen misschien rijk achter. Like it matters :)
 1. "Volgende versoepelingen gaan niet door als besmettingen blijven stijgen"
  PREMIUM

  "Volgende versoepe­lin­gen gaan niet door als besmettin­gen blijven stijgen"

  Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt dat er een tweede coronagolf is begonnen in Europa. "Op een toenemend aantal plaatsen in Europa stijgen de besmettingen. Het lijkt alsof we weer de controle kwijt zijn", zegt hij in VTM Nieuws. Dat is mogelijk ook slecht nieuws voor de evenementensector, waarrond de mini-Veiligheidsraad van vandaag draait. Door de minder goede coronacijfers lijken politici niet geneigd om veel nieuwe versoepelingen toe te laten. "Als het aantal besmettingen blijft stijgen, kunnen de volgende versoepelingen niet doorgaan", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Eerdere maatregelen terugdraaien, is vandaag nog niet aan de orde. Dat zijn kopzorgen voor de Veiligheidsraad of het Overlegcomité van volgende week. Dan moet er groen licht gegeven worden voor de versoepelingen die zouden ingaan vanaf 1 augustus. Mogelijk gaat de politiek dan op de rem staan. (FME)
 1. PREMIUM

  Bouwverlof

  Projectontwikkelaar Huyzentruyt pleit voor het afschaffen van het collectief bouwverlof. Hij meent dat men de bouwvakkers niet moet dwingen gezamenlijk in de duurste periode verlof te nemen. De maand juli is inderdaad de meest aangewezen maand om te blijven werken in 'den bouw'. En als er afspraken kunnen gemaakt worden met toeleveringsbedrijven zoals betoncentrales, moet het mogelijk zijn door te werken. Zo kunnen oudere bouwvakkers, die privé niet meer gebonden zijn aan de schoolvakantie, verlof nemen in de rustiger en vooral goedkoopste verlofmaanden zoals juni en september. Als betoncentrales onderling afspraken maken om de toelevering te waarborgen, kan er volgens mij geen probleem zijn. Hubert Buysse, Deinze