Exclusief voor abonnees

Slangen op maandag. Na vierhonderd dagen zonder regering slaat de zinsverbijstering langzaam toe

Noël Slangen overschouwt de politieke week

Gwendolyn Rutten
Photo News Gwendolyn Rutten
Vanwaar komt die verontwaardiging over de nieuwe openheid van oud- Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten plotseling? In het VRT-programma 'De afspraak' vertelde ze hoe N-VA haar partij rijkelijk wou belonen, als die maar bereid was om in een coalitie met Vlaams Belang te stappen. Ging iedereen er dan van uit dat die wekenlange formatiegesprekken tussen N-VA en Vlaams Belang pure komedie waren? Een stukje echt Antwerps theater?

Je hebt 17% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Devlaeminck

  Het zal natuurlijk de bedoeling zijn van Rutten de N-VA te beschadigen. Maar ik denk eerder dat ze de N-VA een dienst bewijst. Die wekenlange formatiegesprekken tussen N-VA en Vlaams Belang waren dus geen komedie maar gemeend. Daardoor kan de N-VA het respect terugwinnen bij hun naar het VB overgelopen kiezers. Waardoor die bij de volgende verkiezingen toch weer N-VA stemmen. Wie Rutten geen dienst bewijst is haar eigen partij. Mooi zo!

 • Luc Van Den Berghe

  ik vind dat ze Rutten uit de partij moeten zetten, deze informatie had ze voor haar moeten houden, of ze had het toen moeten zeggen, nu daarmee op de proppen komen is het schenden van vertrouwelijk beroepsgesprekken, of gaat ze weldra ook de gesprekken met de Koning bekend maken???????????

 • Albert Jacobs

  Nieuwe verkiezingen en hopelijk hebben de NVA en Vlaams Belang de meerderheid om een volwaardige regering te vormen

 • Fientje Goderie

  Open VLD en cd&v gijzelen de bevolking al zolang puur uit angst om nog mee te kunnen besturen door verlies,maar denk eerlijk gezegd dat ze op deze manier nog niet eens de kiesdrempel gaan halen .Wat je zaait is wat je oogst .

 • Roger Vanthillo

  Rutten en ook de anderen wisten van die gesprekken. Het stond dagelijks in alle media. De hypocrisie hier rond is dan ook groot. Als Slangen beweert dat het cordon dood is, maar de traditionele partijen niet met VB wensen te regeren, wat is het verschil? N-VA heeft zich nooit ingeschreven in het cordon. Een cordon trouwens dat de traditionele partijen vooral goed uitkwam om hun zekerheid op regeringsdeelname te vergroten. N-VA blijkt de enige te zijn die de stem van een deel wel heeft gehoord.