Gwendolyn Rutten
Volledig scherm
PREMIUM
Gwendolyn Rutten © Photo News

Slangen op maandag. Na vierhonderd dagen zonder regering slaat de zinsverbijstering langzaam toe

Vanwaar komt die verontwaardiging over de nieuwe openheid van oud- Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten plotseling? In het VRT-programma 'De afspraak' vertelde ze hoe N-VA haar partij rijkelijk wou belonen, als die maar bereid was om in een coalitie met Vlaams Belang te stappen. Ging iedereen er dan van uit dat die wekenlange formatiegesprekken tussen N-VA en Vlaams Belang pure komedie waren? Een stukje echt Antwerps theater?

55 reacties

 • Chris Devlaeminck

  1 jaar geleden
  Het zal natuurlijk de bedoeling zijn van Rutten de N-VA te beschadigen. Maar ik denk eerder dat ze de N-VA een dienst bewijst. Die wekenlange formatiegesprekken tussen N-VA en Vlaams Belang waren dus geen komedie maar gemeend. Daardoor kan de N-VA het respect terugwinnen bij hun naar het VB overgelopen kiezers. Waardoor die bij de volgende verkiezingen toch weer N-VA stemmen. Wie Rutten geen dienst bewijst is haar eigen partij. Mooi zo!
 • Luc Van Den Berghe

  1 jaar geleden
  ik vind dat ze Rutten uit de partij moeten zetten, deze informatie had ze voor haar moeten houden, of ze had het toen moeten zeggen, nu daarmee op de proppen komen is het schenden van vertrouwelijk beroepsgesprekken, of gaat ze weldra ook de gesprekken met de Koning bekend maken???????????
 • Albert Jacobs

  1 jaar geleden
  Nieuwe verkiezingen en hopelijk hebben de NVA en Vlaams Belang de meerderheid om een volwaardige regering te vormen
 • simonne goderie

  1 jaar geleden
  Open VLD en cd&v gijzelen de bevolking al zolang puur uit angst om nog mee te kunnen besturen door verlies,maar denk eerlijk gezegd dat ze op deze manier nog niet eens de kiesdrempel gaan halen .Wat je zaait is wat je oogst .
 • Roger Vanthillo

  1 jaar geleden
  Rutten en ook de anderen wisten van die gesprekken. Het stond dagelijks in alle media. De hypocrisie hier rond is dan ook groot. Als Slangen beweert dat het cordon dood is, maar de traditionele partijen niet met VB wensen te regeren, wat is het verschil? N-VA heeft zich nooit ingeschreven in het cordon. Een cordon trouwens dat de traditionele partijen vooral goed uitkwam om hun zekerheid op regeringsdeelname te vergroten. N-VA blijkt de enige te zijn die de stem van een deel wel heeft gehoord.
 1. PREMIUM

  Spaanse koning wil Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Gaat de Spaanse koning Felipe zijn vader Juan Carlos verbannen naar de Dominicaanse Republiek? Eerstdaags maakt het huidige staatshoofd de sanctie bekend die aan de voormalige regent wordt opgelegd. Juan Carlos (82) is verwikkeld in een schandaal van smeergeld en witwasserij. Hij kreeg van de koning van Saudi-Arabië 88 miljoen als dank voor bewezen diensten, en sluisde meteen 65 miljoen door naar een minnares bij wie hij een kind heeft. Van de rest van het geld kwam geregeld 300.000 euro cash vanuit Zwitserland in Madrid aan. (PhG)