Noël Slangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Noël Slangen. © Karel Duerinckx

Slangen op maandag. Het venster van de politieke ziel

Het jaar 2019 zet zijn laatste vermoeide stappen. De uren in aanloop naar het kersverse 2020 glijden nu voorbij. Maar voor het zover is, krijgt de Wetstraat-aficionado in u van mij nog twee cadeautjes. 

2 reacties

 • Johan Swinnen

  1 jaar geleden
  Als de nva stopt met de Vlaamse regering en een beetje moed toont, is jouw ex-partij van het toneel verdwenenen heeft de Vlaming terug hoop ipv Eerste minister Rutten
 • patrick morel

  1 jaar geleden
  Je wordt nog altijd geassocieerd met Verhofstadt en met zijn regering die het verre van goed deed en ons nog verder in de schulden duwde in tijden dat er kon bespaard worden. Daar zal je nooit van afkomen, bepaalde fouten worden nooit vergeten.
 1. 'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag
  PREMIUM

  'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag

  De vreemdste 11 juli ooit blijft die van vorig jaar - herinner u de heisa die losbarstte tijdens de toespraak van toenmalig parlementsvoorzitter Kris Van Dyck. Maar de Vlaamse feestdag van afgelopen zaterdag verliep ook verre van gewoon. Geen traditionele speech van de minister-president op het stadhuis in Brussel. Jan Jambon tekende, samen met premier Sophie Wilmès, Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle en burgemeester Philippe Close wel present op de Grote Markt, mét mondmaskers. Vanop het balkon van het Brusselse stadhuis aanschouwden ze een mini-verrassingsconcert van Will Tura. De bijna 80-jarige keizer van het Vlaamse lied trok met zijn klassieker 'Hoop doet leven' de Vlaamse feestdag op gang. Iets wat hij als vanouds vol passie deed - ook al was het slechts voor enkele toevallige voorbijgangers. Tijdens de sobere ceremonie werden dit jaar ook twee 'gewone' Vlamingen geëerd voor hun werk tijdens de coronacrisis. Poetsvrouw Martine Vaneyck, werkzaam op de intensieve zorg van het zwaar getroffen Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden en kassabediende Ann Maes van de Colruyt van Waregem/Kuurne ontvingen in naam van hun sectoren de Vlaamse eretekens voor van hun inspanningen om de maatschappij draaiende te houden.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld