Exclusief voor abonnees

Slangen op maandag. Het is hoog tijd voor echte politieke herverkaveling

Noël Slangen overschouwt de politieke week

Noël Slangen.
Karel Duerinckx Noël Slangen.
Ons politieke landschap is zoals een Sovjet-winkel ten tijde van het communisme: er liggen vooral producten die niemand wil, en de producten waar iedereen naar op zoek is, zijn nooit in voorraad. Karel Van Eetvelt, oud-Unizo-baas en nu belangenbehartiger van de banken, wil hierop inspelen met een nieuwe politieke beweging. Frans president Macron is blijkbaar een inspiratiebron voor velen. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lieven Vermandere

  Slangen ooit de spin-docter van Verhofstadt. Net alsof je De Gucht een lezing zou laten geven over fiscale deontologie.

 • Lieven Vermandere

  Hoog tijd voor de herverkaveling België.

 • Ian Vandenbossche

  Nee, nee, geen politieke verkaveling maar politieke fusie. Alle 6 gewest parlementen die samen met hun personeel, wagenpark, vastgoed elk jaar miljarden kosten moeten opgeruimd worden en samengesmolten tot 1 sterke nationale regering. Weg begrotingstekort van 12 miljard! Weg onderling ruziende gewestregeringen! Weg 1000 graaiende politici!

 • François Nuyts

  Nog steeds hebben ze het niet begrepen blijkbaar . En ik die dacht dat de kiezer altijd gelijk had . Maar dat geldt dat niet voor iedereen .

 • Gilbert Vermeersch

  Mr Slangen als u uitlegt waarom er waardeloze politieke partijen, zonder eerlijke ideeën dit land ondemocratisch verdeeld hebben en er dan correct bij uitlegt wat confederatie zoals in CH is, zou u een democratische stap in de juiste richting zetten, nu geeft u enkel blijk angstaanjagend te zijn.