Exclusief voor abonnees

Slangen op maandag. Bart De Wever ziet in huidige crisis kans om euthanasieproces voor België te starten

Noël Slangen overschouwt in zijn gastcolumn de politieke week

Noël Slangen.
Karel Duerinckx Noël Slangen.
Bart De Wever is bereid om - weliswaar "dik tegen zijn goesting" - premier van België te worden. Dat leerden wij uit het exclusieve interview dat hij zaterdag aan deze krant gaf, het eerste grote interview sinds de verkiezingen. Het idee is aantrekkelijk. De Wever speelt al vijftien jaar in de Champions League van de Belgische politiek - een league waar hij het gros van de tijd in zijn eentje doorbracht.

Je hebt 19% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lea Van Heybeeck

  Beste Slangen , tenminste 1 Vlaming die opkomt voor Vlaanderen, jullie en de andere partijen hebben Vlaanderen alleen maar overgelaten en van Vlaanderen laten profiteren. En nog...blijven jullie proberen Vlaanderen te verkopen aan de Franstaligen. Ook de bevolking begint er nu meer dan genoeg van te krijgen!

 • Jan Delafontaine

  Klinkt fantastisch.

 • Pé Gevers

  Bart De Wever is een man van zijn woord. Hij voert correct uit wat van hem verwacht wordt. Dat hij premier zou worden tegen zijn goesting, maar omdat het wellicht noodzakelijk is kan ik best aannemen. zoals de vorige regering afgeschoten wordt als zijnde een zakkenrovers bende, wat absoluut niet waar is, zo zal BDW dan afgeschoten worden als onbekwaam. Je hebt het voor BDW en de NV-A of je bent er tegen.

 • Roger Boni

  Is de staat niet ertoe verplicht om het leven van zijn burgers te beschermen ?. Een verzorgingsstaat het leven en het einde van zijn onderdanen draaglijk en menswaardig te maken en te houden zonder met de doodspuit het leven dat de mens van god gekregen heeft weg te vagen met het schone woord " euthanasie ". Houdt het leven mens- en godwaardig.

 • Walter Rottiers

  Slangen...Euthanasie??? Man toch! Kan jij onzin verkopen alsof alle Belgen gaan sterven? Ook een populist zeker!!! Neen! Gewoon een confederaal België waarbij Vlaanderen zich naar het Noorden ( Nederland - Denemarken...) richt en bouwt aan de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, wat heus niet zal lukken met recepten van de PS of de PTB...