Exclusief voor abonnees

Slachtoffers wisten niet van lopende procedure om Kim De Gelder te interneren: "Waarom moeten wij dat in de krant lezen?

Ouders en familieleden van de slachtoffertjes van De Gelder zaten gisteren op de eerste rijen tijdens een herdenking, net als Dendermonds burgemeester Piet Buyse.
VTM Ouders en familieleden van de slachtoffertjes van De Gelder zaten gisteren op de eerste rijen tijdens een herdenking, net als Dendermonds burgemeester Piet Buyse.
"Als Kim de Gelder inderdaad geestesziek is, moet hij geïnterneerd worden. Maar waarom moeten wij dat in de krant lezen?" De slachtoffers van Kim De Gelder weten pas sinds zaterdag - toen deze krant het nieuws naar buiten bracht - dat er al bijna twee jaar een procedure loopt om de viervoudige moordenaar te laten interneren. "Op de hoogte gehouden worden zou toch een basisrecht moeten zijn voor nabestaanden?", vindt hun advocaat Jef Vermassen.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • leen hanssens

  Hij is toch veroordeeld? Waarom moeten de slachtoffers van zijn verdere leven op de hoogte gehouden worden? Moest hij ooit vrijkomen, dan kan ik het begrijpen.

 • jan swaenen

  Wat een rechtsysteem in België!! Wordt er ziek van.

 • RENE LENAERTS

  Als er maar geen zielendokter is die binnen enkele jaren De Gelder gaat "genezen" verklaren en loslaten!

 • Deborah Maetens

  De slachtoffers moeten gaan reclameren bij hun advocaat niet in de media. Hun advocaat, ook al is de zaak rond, is hier nog altijd verantwoordelijk voor.

 • Heimo Davidts

  Schaf al die rechters af, op elke afdeling en laat het volk rechtspreken. Die rechters deugen gewoon niet meer. Er is maar 1 goede rechter en dat is d'hondt.