Exclusief voor abonnees

Slaagt Koen Geens (CD&V) erin PS en N-VA te verenigen? “Premier? Dat mag, maar het moet niet”

Koen Geens.
Kristof Ghyselinck Koen Geens.
Briljant en ambitieus. Een compromiszoeker, die met goeie argumenten te overtuigen is. Niet de handigste in het politieke spel, maar als minister gerespecteerd aan beide zijden van de taalgrens. Is Koen Geens (CD&V) de deus ex machina waar koning Filip op hoopt? "Hij mag premier worden. Maar het moét niet."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • paul van de velde

  N-VA is nog nog erger dan al die Waalse partijen samen. Zie maar wat taxen en lasten zij op leggen in Vlaanderen. N-VA doen niet anders dan in onze zakken zitten en de werkende bevolking uit persen !

 • Diane Bernaerts

  Patrick: "de grootste Vlaamse partij mag niet meedoen omdat de Walen het niet eens zijn met hun visie"? Misschien, maar vergeet niet dat het vorige keer andersom was: toen mocht de grootste Waalse partij niet meedoen. Poets wederom poets dus! En de modale burger kan er maar goed mee zijn, want de Zweedse (neo)liberale regering was enkel maar goed voor de rijken.

 • stefaan peinen

  De oppertjeef! Natuurlijk mag het! Scheppen maar! Mandaat vd kiezer of niet,wij hebben het de laatst 70 jaar altijd zo goed gedaan toch?? Niet? Vooral voor de Walen ...

 • Kelly Verlinden

  Na al die flaters wat hij al begaan heeft hem dan belonen met een positie als premier? Dat is toch de joke van dit land. Slechtste minister van justitie die we ooit hebben gehad, niets dan excuses en nooit een oplossing. In de jaren '90 was hij al lang afgezet geweest. We zijn allen veel te braaf geworden.

 • Jo Bosman

  Met het NVA valt niet te regeren. Ze hebben hun onkunde genoeg geëtaleerd de afgelopen jaren. Verandering is er gekomen maar niet ten goede . Het NVA wil Belgie kapot maken. Het is een afbraak partij. Kijk maar eens wat ze tot nu toe gedaan hebben met onze sociale zekerheid . Het NVA is niet nodig om een regering te vormen. De PS wel .