Simon laat niet met zich sollen: op zijn veld heerst discipline en durft hij al eens een kaart te trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Simon laat niet met zich sollen: op zijn veld heerst discipline en durft hij al eens een kaart te trekken. © Jan Aelberts

Simon (13) is jongste scheidsrechter ooit: "Tegen wie zich misdraagt, zeg ik: 'Waar zijn we mee bezig, mannen?'"

Hij is pas 13, maar toch houdt Simon Tilkin met gemak - en met een fluitje - kerels met (beginnende) baardgroei in bedwang. Net als alle voetballende jongens droomt hij ervan ooit in de finale van de Champions League te staan. Scoren hoeft hij daar niet: hij zal de doelpunten wel afkeuren wegens buitenspel.

12 reacties

 • Mike De Coster

  3 jaar geleden
  De minimumleeftijd is 15 jaar om aan de cursus te beginnen. Behalve als men zoon van is natuurlijk. Ben er een aantal jaar in geweest. Pure vriendjespolitiek.
 • stefan dierckx

  3 jaar geleden
  Die jongen straalt het gewoon uit en kan het heel goed uitleggen ! Top !! Zo een kerels zullen hun doel wel bereiken !!
 • cor vermonden

  3 jaar geleden
  Hij kan de negen meter toch al goed aftreden hopelijk.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Elke motivatie, elke passie voor iets bij een jongere werpt vroeg of laat vruchten af. Laat' m toch doen.
 • Lionel wiame

  3 jaar geleden
  Ik zou heel fier zijn als ouder
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. PREMIUM

  Overval­lers overgieten man met zuur en benzine

  In het Antwerpse Pulderbos (Zandhoven) zijn twee gewonden gevallen bij een home invasion. Drie gemaskerde mannen stormden zondagnacht de woning binnen en bedreigden de bewoner en een vriend. De bewoner werd ook overgoten met zuur en benzine. Na de marteling van anderhalf uur sloegen de daders op de vlucht zonder buit. "Ze kwamen met drie vanuit de velden", getuigt het slachtoffer aan ATV. "Ik kreeg meteen een honkbalknuppel in mijn gezicht en mijn kameraad werd tegen de grond gelegd en geslagen. Ze bonden onze handen vast met spanriemen en bedreigden ons met een pistool tegen het hoofd. Ze zochten geld. Ze dreigden er zelfs mee om onze vingers af te knippen." Het onderzoek is in handen van de gerechtelijke federale politie. Er kon nog niemand gearresteerd worden. (BSB)
 1. PREMIUM

  38% minder mensen werkt van thuis uit

  Steeds meer mensen trekken opnieuw naar de werkvloer. In de laatste week van juni werkte nog slechts 43% van de Belgen van thuis uit, terwijl in de eerste week van de lockdown nog bijna zeven op de tien mensen telewerkten. Dat is een daling met 38%. De cijfers komen uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen, gebaseerd op een bevraging bij 27.000 Belgen. 'Het nieuwe normaal' blijkt intussen ingeburgerd op de meeste werkvloeren. Meer dan drie op de vier deelnemers zeggen meestal of altijd afstand te kunnen houden en de handen te wassen of ontsmetten. Eén op de drie draagt doorgaans een mondmasker op het werk.
 2. PREMIUM

  Cercle en KVO denken aan Jackers en Hubert

  Cercle Brugge zoekt nog een doelman om als titularis in concurrentie te gaan met de 23-jarige Braziliaan Warleson. Het rekent niet op Goblet, terwijl Miguel Van Damme nog opbouwt na zijn lange inactiviteit. Gesprekken lopen met Guillaume Hubert - vorig seizoen gehuurd van Club - om definitief bij Cercle te tekenen, maar dat valt duur uit. Mogelijk daardoor richt de Vereniging het vizier richting Genk, waar Nordin Jackers (22) weg mag. De voormalige nationale beloftendoelman werd vorig seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren. Cercle zal kort op de bal moeten spelen, want ook KV Oostende voert verregaande gesprekken met Jackers én Hubert. De kustploeg hoopt vandaag één van beiden vast te leggen. Jackers geniet ook belangstelling uit Nederland (Sparta). (MVS/LUVM/TTV)