Exclusief voor abonnees

Scheidsrechters moeten vetpercentage onder controle krijgen: 12%, da’s geen fluitje van een cent

Nicolas Laforge moet straks wellicht, zoals alle toprefs, onder de DXA-scan.
Photo News Nicolas Laforge moet straks wellicht, zoals alle toprefs, onder de DXA-scan.
Scheidsrechters in het profvoetbal moeten ervoor zorgen dat hun vetpercentage vanaf 17 oktober niet hoger is dan 12%. Anders mogen ze niet meer fluiten, en kunnen ze hoogstens nog aangesteld worden als videoref. Experts hebben zware bedenkingen bij de maatregel.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Andre Mortier

    Als ik soms de verkeerde beslissingen zie in champions league dan zijn die " richtlijnen qua vetpercentages" voor die refs toch ook niet zaligmakend. Zij doen het niet beter dan onze Refs , wat er ook van hen gezegd en geschreven wordt.

  • Frank Van Tienen

    Hij denkt , hij laat zelf weten dar er verschillende klassen zijn . Hij wil het maximum ! Waarom ??? Hij wil uitgenodigd worden op het bal populair van de UEFA zeker ? Hij zou beter vol inzetten op bijscholing en regelmatig testen van de kennis . Maar ja , in de voetbalbond lopen ni veel normale mensen he , alles wat die daar beslissen staat in het teken van het snobisme en niet in de zin van , laat het gezond verstand maar zegevieren . Er zijn zelfs geen sluitende tests . Gewoon , belachelijk

  • Kees Vink

    Competitie eindigt dit seizoen iets vroeger. 17 oktober