Sander Loones.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander Loones. © RV

Sander Loones, Defensieminister voor zes maanden, maar: "Er zijn nog genoeg kluiven om op te sjieken"

"Ik ben vanmorgen nog eens gaan lopen, zodat de militairen niet kunnen lachen met mijn conditie", grapt Sander Loones (N-VA). Binnenkort volgt de West-Vlaming zijn partijgenoot Steven Vandeput op als nieuwe minister van Defensie en Ambtenarenzaken. En hij zal tempo moeten maken. Zes maanden heeft hij, om zichzelf in de kijker te werken op een departement waar het grootste werk eigenlijk al gedaan is.

14 reacties

 • René Van Halen

  4 jaar geleden
  Binnen zes maanden zijn we er van verlost. En bij de volgende verkiezingen spreekt men er al niet meer over. Ze hebben zich zelf buiten spel gezet en hun hoogmoed krijgen ze na de volgende verkiezingen cash betaald.
 • denise vercoutere

  4 jaar geleden
  Wat met de vergoedingen nà 1januari ? Krijgt Vandeput een uittredingsvergoeding van enkele maanden naast zijn burgemeesterswedde ? Krijgt de nieuwe minister van defensie dan een minister wedde tot aan de verkiezingen volgend jaar ? en daarna een uitredingsvergoeding van enkele maanden ? Als het zo is, wordt een niet te verantwoorden "kostelijke" grap voor de belastingsbetaler !
 • Theo Collewaert

  4 jaar geleden
  Als het op graaien aankomt worden alle grote principes opzij geschoven. Deze man gaat met veel bravoure de Belgische vlag groeten . Hypocriet net zoals de andere NVA ministers. Voor de smeer likt de kat .... Mooi Vlaams spreekwoord.
 • Goubert Marc

  4 jaar geleden
  Weer ne snotneus die denkt het beter te weten. Zijn seperatistische gedachten komen niet overeen met zijn nieuwe uitdaging. Het kindje zal nu de driekleur moeten groeten snik snik !
 • guido Bervoets

  4 jaar geleden
  De partij die altijd bij hoog en bij laag beweerd heeft dat ze het absoluut niet voor de postjes doen blijken nog de grootste postjespakkers te zijn van allemaal. Die hebben hun achterstand nog sneller dan de gesmeerde bliksem ingehaald en delen nu overal de lakens uit. En de mensen geloofden die onzin toen.
 1. PREMIUM

  'Instafa­mous' dit najaar op VTM GO

  De opnames van de VTM-webreeks 'Brak' zijn nog maar net van start gegaan of de volgende serie op maat van jongeren staat alweer in de steigers. 'Instafamous' zal die heten en onder meer Dempsey Hendrickx, een van de 'Helden' op Ketnet, Jade Mintjens uit 'Ghostrockers' en Jennifer Heylen, later te zien in 'Phil Frisco', spelen de hoofdrollen. De reeks gaat over een van de bekendste influencers van het land, die tijdens een opname op Instagram een verkeersongeluk heeft. Wanneer ze bijkomt, heeft ze van haar vorige leven geen weet meer. Ook bekende namen als Sean Dhondt, Eline De Munck en Andy Peelman zullen de revue passeren. VTM zet volop in op exclusieve onlinereeksen voor jongeren, om nog meer aansluiting te krijgen bij die doelgroep. 'Instafamous' zal in het najaar te zien zijn op VTM GO. (DBJ)
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. PREMIUM

  Lawrence eerstdaags op training?

  Back in town. In principe eerstdaags sluit Kemar Lawrence (27) aan bij Anderlecht. De Jamaicaanse linksachter ontbrak sinds het begin van de voorbereiding door familiale problemen en vertoefde in zijn thuisland. RSCA stond weliswaar voortdurend in contact met Lawrence, maar de coaches vonden zijn afwezigheid wel hinderlijk, aangezien ze zo niet met de hele groep konden toewerken naar de competitiestart. Het hoeft dus niet te verwonderen dat paars-wit ook naar alternatieven speurt/speurde: Bogdan Mykhaylichenko (23) van het Oekraïense Zorya Lugansk is in beeld. (PJC)