Exclusief voor abonnees

Sander Loones, Defensieminister voor zes maanden, maar: "Er zijn nog genoeg kluiven om op te sjieken"

Sander Loones.
RV Sander Loones.
"Ik ben vanmorgen nog eens gaan lopen, zodat de militairen niet kunnen lachen met mijn conditie", grapt Sander Loones (N-VA). Binnenkort volgt de West-Vlaming zijn partijgenoot Steven Vandeput op als nieuwe minister van Defensie en Ambtenarenzaken. En hij zal tempo moeten maken. Zes maanden heeft hij, om zichzelf in de kijker te werken op een departement waar het grootste werk eigenlijk al gedaan is.

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Van Halen

  Binnen zes maanden zijn we er van verlost. En bij de volgende verkiezingen spreekt men er al niet meer over. Ze hebben zich zelf buiten spel gezet en hun hoogmoed krijgen ze na de volgende verkiezingen cash betaald.

 • denise vercoutere

  Wat met de vergoedingen nà 1januari ? Krijgt Vandeput een uittredingsvergoeding van enkele maanden naast zijn burgemeesterswedde ? Krijgt de nieuwe minister van defensie dan een minister wedde tot aan de verkiezingen volgend jaar ? en daarna een uitredingsvergoeding van enkele maanden ? Als het zo is, wordt een niet te verantwoorden "kostelijke" grap voor de belastingsbetaler !

 • Theo Collewaert

  Als het op graaien aankomt worden alle grote principes opzij geschoven. Deze man gaat met veel bravoure de Belgische vlag groeten . Hypocriet net zoals de andere NVA ministers. Voor de smeer likt de kat .... Mooi Vlaams spreekwoord.

 • Goubert Marc

  Weer ne snotneus die denkt het beter te weten. Zijn seperatistische gedachten komen niet overeen met zijn nieuwe uitdaging. Het kindje zal nu de driekleur moeten groeten snik snik !

 • guido Bervoets

  De partij die altijd bij hoog en bij laag beweerd heeft dat ze het absoluut niet voor de postjes doen blijken nog de grootste postjespakkers te zijn van allemaal. Die hebben hun achterstand nog sneller dan de gesmeerde bliksem ingehaald en delen nu overal de lakens uit. En de mensen geloofden die onzin toen.