Exclusief voor abonnees

Saffraan Tuinieren met een gouden randje

Toen ik een paar jaar geleden kennismaakte met Marc en Linda van de Belgische Saffraankwekerij in de Antwerpse Kempen, is het rode goud nooit meer hetzelfde geweest. Ik weet nu, meer dan ooit, dat het een ambacht is en je ontzettend hard moet werken om de oogst te doen slagen. Er wordt wel eens spottend gezegd dat het zijn gewicht in goud waard is. Maar als je weet dat je voor 1 kilo droge saffraan duizenden bloemen moet oogsten, dan lijkt het op slag niet meer zo vanzelfsprekend om er een handel mee op te zetten.

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant