In augustus 2018 op campagne met Somers. Rutten werd onverwacht burgemeester in Aarschot.
Volledig scherm
PREMIUM
In augustus 2018 op campagne met Somers. Rutten werd onverwacht burgemeester in Aarschot. © Eric de Mildt

Rutten getipt als onderwijsminister: op weg naar Vlaamse regering?

Wordt Gwendolyn Rutten de nieuwe minister van Onderwijs? Volgens partijgenoot Vincent Van Quickenborne is ze de juiste vrouw op de juiste plaats. Maar wil N-VA de post lossen die ze met zoveel tamtam heeft geclaimd? "Wat telt is dat onze visie wordt uitgevoerd."

112 reacties

 • Lilianne Van Neylen

  1 jaar geleden
  Toch ongelooflijk dat de kiezers haar uitgespuwd hebben en dat zo iemand nu minister van Onderwijs zou worden. Onze kunderen zijn de toekomst van dit land. Die moet in goede beleidshanden zijn en niet in handen van egotrippers! Arm Vlaanderen, waar de burger nig steeds niets te zeggen heeft!
 • Guido Dyck

  1 jaar geleden
  Haar ego is groter dan haar bril en ze loopt 2 km naast haar schoenen.Het zal onder -wijs worden
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Een partij net nog boven de kiesdrempel zal de postjes eens verdelen en het laken naar zich toe trekken.
 • bart vanhee

  1 jaar geleden
  Waarom hebben we eigenlijk moeten stemmen?
 • Piet Deroover

  1 jaar geleden
  Rutten en Somers komen blijkbaar té goed overeen, de lat moet dus niet op de grond maar eronder.
 1. PREMIUM

  8,4% van nieuwe wagens is hybride

  Door de coronacrisis daalde de autoverkoop in de eerste helft van dit jaar in ons land met bijna een derde. Er werden 216.605 nieuwe personenwagens ingeschreven, 30,2% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Hybridewagens bleken niettemin opvallend populair, vooral bij bedrijven. Hun marktaandeel bedroeg 8,4%, tegen 4,8% in 2019. Daardoor lag de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto's ook historisch laag, zegt de sectorfederatie Febiac. In 2019 bedroeg die 121,2 gram per kilometer - toen een lichte stijging tegenover 2018 -, tijdens de eerste helft van dit jaar ging het om 112,6 gram per kilometer. De toename ging vooral ten koste van de benzinewagens, die hun marktaandeel van 61,6% naar 56,5% zagen terugvallen.
 2. PREMIUM

  Dit weekend naar Oostende? Dan is reserveren verplicht

  Van 18 tot en met 22 juli wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende geactiveerd. Vanaf vandaag kan je je plekje reserveren. Het systeem moet ervoor zorgen dat de social distancing op deze stranden gegarandeerd is. Aanmelding is enkel nodig op de stranden in het centrum, van aan het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. "Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de Nationale Feestdag op 21 juli zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Door het activeren van ons aanmeldingssysteem willen we een goede inschatting krijgen van de te verwachten drukte om zo de nodige maatregelen te kunnen treffen." (TVA)
 1. PREMIUM

  Gene Thomas heeft weinig te vrezen na uit de hand lopen optreden

  Ben je als artiest verantwoordelijk voor de uitlatingen van je publiek? Het optreden van Gene Thomas - op de zomerbar aan het kasteel van Laarne - werd geboekt via het officiële artiesten- en evenementenbureau Globe Entertainment. "In de algemene voorwaarden van onze contracten staat dat de organisatie dient te beschikken over alle nodige vergunningen, vereist om een evenement veilig te organiseren", stelt zaakvoerder Ilia Beyers. Advocaat Griffin Verept, gespecialiseerd in het contractenrecht, verduidelijkt. "Partijen zijn vrij om te bepalen wat ze willen in een contract, maar vandaag de dag kan een evenement uiteraard pas georganiseerd worden als het voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen inzake corona. Als het contract bepaalt dat de organisatie verantwoordelijk is voor de veiligheid en men oordeelt dat de coronamaatregelen daaronder vallen, dan lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat een artiest schuld kan treffen bij de niet-naleving ervan door het publiek." Gene Thomas heeft dus weinig te vrezen, maar toch heeft hij het er volgens zijn platenfirma moeilijk mee dat men ook hem met de vinger wijst.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten