Kas gooit zijn niet-herbruikbare schoolboeken de lucht in.
Volledig scherm
PREMIUM
Kas gooit zijn niet-herbruikbare schoolboeken de lucht in. © Wouter Van Vooren

Rust voor scholen, dure factuur voor ouders

Prijzen die de pan uitswingen en invulboeken die slechts sporadisch gebruikt worden: de schoolboeken - die nu massaal besteld worden - leiden vaak tot kopzorgen bij ouders. Scholen gaven de regie uit handen aan distributeurs, en hebben er daardoor te weinig aandacht voor, klinkt het.

23 reacties

 • Johny Meyssen

  3 jaar geleden
  Het is niet dat ik wil klagen over de prijs van de boeken. Toch meende ik dat onderwijs in dit land gratis moest zijn, gedragen door de gemeenschap. Veel meer problemen heb ik met het gegeven dat die invulboeken van erbarmelijke kwaliteit zijn. Behalve een invulboek en nog wat uitgedeelde bundeltjes heeft een kind niets anders om voor de examens te studeren. Verkeerde notities zijn rampzalig, je hebt niets anders om op terug te vallen. De kunst van het nemen van notities gaat verloren.
 • Lowi Verborgt

  3 jaar geleden
  De Belgische staat 'verplicht' de kinderen om naar school te gaan dus moet de Belgische staat ook verplicht worden om alle onkosten van boeken en zo te bekostigen. Veel ouders vragen er niet om dat hun kind naar school moet en die mag men dus niet met onnodige kosten opzadelen.
 • Luc frederick

  3 jaar geleden
  De prijs van de boeken is gelijk, of je ze nu op school of via drukkerij besteld. Het grote verschil is dat een drukkerij niet verstuurd zonder dat de boeken volledig betaald zijn, en dat vele scholen die de boeken wel nog zelf bestellen, weken, maanden en dikwijls tevergeefs moeten smeken om aan hun centen te komen. School is niet gratis en is ook geen liefdadigheidsinstelling. Gebruik Je budget verstandig, iedereen weet dat op 1 september het schooljaar start en dat dit centjes kost.
 • Marc Van den Daele

  3 jaar geleden
  Heb nog een enkele goede ervaring gehad met Iddink, prijzen zijn extreem duur, je bent verplicht je eens te verklaren met de NEDERLANDSE consumentwetgeving enz. Doe als koepel een groepsaankoop, er zijn immers eindtermen waaraan alle studenten moeten voldoen. maw allemaal dezelfde handboeken voor gelijkaardige richtingen. Het is de taak van het ministerie onderwijs de boeken betaalbaar te houden.
 • Peter Bosmans

  3 jaar geleden
  Altijd maar klagen als er uitgaven zijn terwijl je die eigenlijk al van te voren kent. Bezint eer je begint. Ik geef ze gelijk als ze zeggen dat onderwijs gratis zou moeten zijn, maar langs de andere kant zou er dan ook geen kindergeld meer uitbetaald mogen worden. Dit laatste is er juist om kinderen kansen te geven, de school is er één van, en daarom krijg je een maandelijkse toelage die samengeteld toch heel wat hoger is dan het schoolgeld.
 1. PREMIUM

  Klopp en Mourinho sneren naar Man City

  Twee trainers zijn niet blij dat het TAS de Europese schorsing van Man City heeft teruggedraaid. Tottenham-trainer José Mourinho haalde hard uit. "Het is een schandalige beslissing. Als City niet schuldig is, dan krijgt het toch geen boete van 10 miljoen euro? Als de club wel schuldig is, moet ze uitgesloten worden. Er is geen middenweg. Dit is een heel vreemde beslissing." Zo goed was The Special One niet op de hoogte: City kreeg een boete omdat ze niet meewerkten aan het onderzoek. Ook Jürgen Klopp, kampioenencoach van Liverpool, heeft zijn bedenkingen: "Het was geen goede dag voor het voetbal. Ik wil er zelf niet te veel bij betrokken raken en ik ken de details in de zaak van Manchester City niet, maar ik vind dat we ons aan de regels van de Financial Fair Play moeten houden." Pep Guardiola was in vorm. Hij verdedigde zijn club vurig: "Het zou prettig zijn als de kritiek zou stoppen." (KTH)