Exclusief voor abonnees

Rudi (61) moet na 7 weken pensioen weer aan de slag “door foutje vakbond”

Rudi Verstraeten moet dus eerst nog wat gaan werken, voor hij er met de motor op uit kan gaan.
Joel Hoylaerts / Photo News Rudi Verstraeten moet dus eerst nog wat gaan werken, voor hij er met de motor op uit kan gaan.
"Verdomme, wat een apenland!" Een 61-jarige Mechelaar vloekte vorige week eens goed. Al zeven weken genoot Rudi Verstraeten van zijn vervroegde pensionering, tot hij ontdekte dat hij helemaal niet met pensioen wás. Oeps, foutje van de vakbond. En dus gaat de chef-kok binnenkort noodgedwongen weer aan de slag. “Volgens de vakbond was stempelen gedurende de resterende maanden de oplossing. Maar daar voel ik me echt niet prettig bij.” 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

181 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Neeskens

  Helaas is ie geen politieker, want dan was er allang een rijkelijke mouw aan gepast. Wat een bananenland , nogmaals, werken wordt hier niet beloond, klaploperij wel. Binnen een straal van 150 m hier zijn er die NOOiT gewerkt hebben, en nu op pensioen zijn, €1496/maand. Mijn Schoonmoeder heeft +50 j gewerkt en heeft €1296. 200 m verder staat een ‘sociale’ .woonwiijk waar niemand werkt , behalve in het zwart dan. Waar zijn wij toch mee bezig ?Deze reactie zal wel niet geplaatst worden.

 • Danny Damiaens

  Nog altijd zijn er ambtenaren die heden op 56 met pensioen gaan.Vraag maar na!De ene moet 38 jaar en de andere 45 jaar met een maandelijkse boete omdat de persoon geen 65 is!

 • Gosseye Hedwig

  Meegemaakt bij de lijn maar de vakbond deet niet meen om naar de arbeidsrehtbank te gaan. hun eigen postje veilig stellen daar draait het em om

 • Emmy Van Herreweghe

  Kelly Verlinden hopelijk zijn de verpleegkundigen die je in het universitair ziekenhuis verzorgen geen “luie ambtenaren”. Maak je geen zorgen! Ondanks de permanente personeelstekorten en de hoge werkdruk, zullen wij ( luie ambtenaren) je ook in het weekend, feestdag of tijdens de nacht, je met de glimlach verzorgen!

 • Ingmar De Backer

  Begrijp deze situatie toch niet zo goed! Uiteindelijk is het toch de FOD Pensioenen die je de documenten voor je pensioen opmaakt (met de juiste datum) en naar jou stuurt om te laten ondertekenen. Zelfs al heeft de vakbond een fout gemaakt, moet dit toch door de FOD Pensioenen rechtgezet geweest zijn. Raar verhaal!