Exclusief voor abonnees

Rousseau gerustgesteld na overleg met ‘Drie Koningen’

Conner Rousseau, voorzitter sp.a.
Bob Van Mol Conner Rousseau, voorzitter sp.a.
Een overleg van sp.a-voorzitter Conner Rousseau met de voorzitters van CD&V, Open Vld en MR is gisteren vrij goed verlopen. De Vlaamse socialisten eisen wel nog altijd extra inhoudelijke garanties om samen in een 'Arizonacoalitie' - met ook N-VA en cdH - te stappen.

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • bert pare

  4 dagen week, hogere pensioenen, meer voor de leefloners, de wachtlijsten wegwerken, de factuur van de terechte loon opslag in de zorg en de extra handen kennen we al. Ik ben toch eens benieuwd hoe sint Rousseau dat gaat financieren? Volgens mij gaat hij de investeerders weg belasten naar goedkopere oorden met een 5 dagen week zodat we allemaal werkloos en arm achterblijven.

 • Gino Denil

  Kan me niet voorstellen dat de N-VA onder die voorstellen zijn poot gaat zetten en die ook nog gaat uitvoeren. Dat zou een draai van 900 graden zijn.

 • paul dhaese

  Waarom domineert C. Rouseau de gesprekken met zijn eisen? Waarom kan men niet met een Vlaamse minderheid (zonder socialisten) verder gaan net zoals deze socialisten zonder NVA - en dus ook met minderheid - wilden verder gaan?

 • Ken Grootjans

  Het is niet aan de sp.A om een rechtse verliezers coalitie te depanneren die doof blijft voor het signaal van de kiezer. De huidige Vlaamse regeringspartners halen volgens de peilingen bijlange na, zelfs in Vlaanderen, geen meerderheid meer. De incompetentie en gevolgen van de jarenlange afbraakpolitiek zullen niet vlug vergeten worden niettegenstaande politici én media hun best doen het potje dicht te houden.