Gisterenavond had de federale politie al 32 tips gekregen over deze robotfoto die dinsdag in ‘Faroek’ werd getoond. Ze zullen allemaal onderzocht worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Gisterenavond had de federale politie al 32 tips gekregen over deze robotfoto die dinsdag in ‘Faroek’ werd getoond. Ze zullen allemaal onderzocht worden. © RV

Robotfototekenaar maakt al 36 jaar jacht op moordenaars en verkrachters: “Alles staat of valt met wat slachtoffer zich nog herinnert”

Een lang smal gezicht en een bril met vergrotende glazen. Wie de robotfoto van de saboteur van de kerncentrale in Doel bekijkt, ziet dat zowat élke blanke man met een bril, tussen 30 en 50 jaar in aanmerking komt. Experts stellen al langer de robotfoto in vraag, omdat die vaak niet of nauwelijks op de gezochte misdadiger lijkt. Maar aan de tekenaars ligt het niet.

0 reacties

 1. Leger start intern onderzoek naar wantoestanden in Marche-les-Dames
  PREMIUM

  Leger start intern onderzoek naar wantoestan­den in Mar­che-les-Da­mes

  "We tolereren geen wantoestanden", zegt de nieuwe legerbaas Michel Hofman over de incidenten in het trainingscentrum voor paracommando's in Marche-les-Dames die 'De Morgen' vorige week onthulde. "Niet gisteren, niet vandaag en zeker niet morgen." In samenspraak met minister van Defensie Philippe Goffin (MR) startte hij eenintern onderzoek op. "We gaan ons niet verstoppen achter de juridische procedures die lopen. Het intern onderzoek moet de feiten blootleggen en aantonen welke lessen we kunnen trekken", zei Hofman tijdens zijn eerste optreden in het parlement. Sinds vrijdag leidt hij het leger. 'De Morgen' onthulde op basis van getuigenissen en documenten hoe rekruten in Marche-les-Dames al jarenlang regelmatig mishandeld worden door hun eigen onderrichters. Het gaat van ongeoorloofde opdrachten tot brutaal geweld. In 2016 werden bijvoorbeeld drie rekruten in elkaar geslagen door hun instructeurs tijdens een oefening. Oppositiepartij sp.a dringt aan op een extern onderzoek. (DM)
 2. PREMIUM

  KVO haalt Jäkel, Hubert en Hendry

  KV Oostende haalde gisteren op één dag drie versterkingen binnen. Guillaume Hubert (26, Club Brugge) tekende tot 2023. De doelman werd vorig seizoen door Club aan Cercle uitgeleend en moet straks concurreren met Fabrice Ondoa voor een basisplaats onder de lat. Voorts verwelkomt KVO de Duitse belofteninternational Frederik Jäkel. Deze 19-jarige centrale verdediger komt over van Red Bull Salzburg. Ten slotte werd ook de komst van Jack Hendry (Celtic) geofficialiseerd. De 25-jarige verdediger, vorig seizoen uitgeleend aan Melbourne City, wordt door KVO gehuurd met een aankoopoptie. (TTV)