Exclusief voor abonnees

Richtlijn in hele land dezelfde, en toch dragen dubbel zoveel Walen mondmasker

Ook manneken pis in Brussel is een mondmasker opgezet.
Mark Baert Ook manneken pis in Brussel is een mondmasker opgezet.
Er is iets merkwaardigs aan de hand in België. Hoewel beide landsdelen dezelfde officiële richtlijnen kregen over het dragen van mondmaskers, dragen Walen ze vaker dan Vlamingen. "Misschien is er te warrig gecommuniceerd in Vlaanderen?"

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sabine Van Hecke

  Ik begrijp nog altijd niet waarom ze niet verplicht worden in de winkels zoals in sommige landen.

 • Patrick Kelchtermans

  Hier in de Vlaamse supermarkt draagt 5% van het personeel een mondmasker en pakweg 20% van de klanten. In de Intermarché - ik woon aan de taalgrens - draagt al het personeel en 90% van de klanten er een. Dat valt inderdaad op. Vlamingen zijn bangeriken, de ene kijkt naar de andere en niemand wil als eerste en enige gespot worden met zo'n genant masker. Altijd wachten tot iemand anders er mee begint en dan durven ze wel volgen. Ik word soms ook raar bekeken met mijn mondkapje. So be it.

 • monique bolen

  Sinds stoffenwinkels en tuincentra weer open zijn ben ik 2x over de taalgrens hier kort bij merkte ik dat ik niet alleen was met mondmasker in het stoffen magazijn was ik met 2 andere vrouwen aanwezig en we hadden elk ons masker aan het zelfde in het tuincentra veel mondmaskers te zien veel meer dan in Vlaanderen.

 • Norbert Corten

  Waarschijnlijk omdat Van Ranst er van in het begin de nadruk oplegde dat mondmaskers geen nut hadden om zichzelf te beschermen maar wel om andere te beschermen (wegens gebrek aan chirurgische maskers)

 • Patrick Decock

  Ha, nu weten we waar al de mondmaskers liggen.