Exclusief voor abonnees

Restaurants deels heropenen is niet evident: “Klanten op 1,5 meter: dat houden we maar paar weken vol”

"Een geleidelijke opstart zou voor veel zaken wél ideaal kunnen zijn: de frigo's moeten opnieuw gevuld geraken, de dienstregelingen opgesteld..." Wim Van der Borght, Antwerpse restaurantuitbater.
Gregory Van Gansen / Photo News "Een geleidelijke opstart zou voor veel zaken wél ideaal kunnen zijn: de frigo's moeten opnieuw gevuld geraken, de dienstregelingen opgesteld..." Wim Van der Borght, Antwerpse restaurantuitbater.
Restaurants heropenen mét respect voor de 'social distancing': zelfs al zou het praktisch lukken, dan nog is het financieel een twijfelachtige zaak. Dat zegt driesterrenchef Peter Goossens van Hof Van Cleve. Veel brasserieën zien het dan weer wél zitten om hun stoelen anderhalve meter uit elkaar te zetten. "Maar hooguit enkele weken, anders wordt het ook voor ons onhoudbaar."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen



Alle artikels uit de krant

35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • vangeel guido

    Maak er een drive in van.

  • PAULA SMETS

    Tuurlijk kan alles half open gaan. Dus politiekers zoek een oplossing ipv we zien wel.

  • Johan Lievens

    Waar een wil is , is een weg. De helft van de tafels en stoelen weg, en klanten toelaten in verschillende " shifts " . Van 12 tot 14 uur, zaal leeg , nieuwe shift van 14 uur tot 16 uur, enz inde U wil. Het restaurant " Le Siphon " deed dat in de jaren 50,60 en 70 , misschien nog langer, waarom U niet ?

  • Dominique Vandervekens

    Kan perfect mits goed nadenken. Beperkt aantal tafeltjes, 3m uit elkaar, met desnoods glazen scherm tussen. Bij binnenkomen handen ontsmetten. Beperkt aantal uren per klant aan tafel: bv twee shiften: eten van zes tot acht en van acht tot tien. Enkel op afspraak. Aan toilet: persoon die na elke klant toilet/lavabo/klinken ontsmet. Ook na elke klant tafeltje en omgeving ontsmetten. Restaurants zullen wel minder omzet draaien door minder tafeltjes per avond maar nog altijd beter minder dan niks.

  • Ferdinand Nuyts

    Op restaurant gaan is spelen met uw leven.is de kok corona vrij,de afwasser, de bediening,de borden, de glazen, neen bedankt mijn honger is al over.