Exclusief voor abonnees

Regi scoort grootste hit ooit met nummer voor z'n dochter Ellie: "Ik heb applaus nódig. Als dat ooit uitblijft, gaat mijn vrouw iets aan de hand hebben"

De 'star quality' zit in de familie: tijdens de Radio 2 Zomerhit-show huppelt de 5-jarige Ellie Martha vrolijk rond op het podium.
rv De 'star quality' zit in de familie: tijdens de Radio 2 Zomerhit-show huppelt de 5-jarige Ellie Martha vrolijk rond op het podium.
Regi Penxten (42) wou altijd al een nummer maken over een meisje. Hij bedacht een 'Sarah'. Maar 'Sarah' werkte niet: de song klonk voor geen meter. Enigszins geïrriteerd smeet hij Sarah buiten en plakte hij er 'Ellie' in - niet toevallig de naam van z'n dochter. Een zomerhit was geboren. Al zeven weken op één in de Ultratop - and counting. Ook Nederland smelt, Spanje gaat plat, en intussen roept Japan. "Ik denk dikwijls: zoveel geluk in mijn leven, dat moet toch eens stoppen."

Het huis van Regi Penxten staat in Heusden-Zolder en grenst aan een natuurgebied. Pas toen Regi hier al tien jaar woonde - dat was twee jaar geleden - is hij zijn tuin eens uitgewandeld, het bos in. Nu kan hij z'n bos geen dag meer missen. Elke ochtend trekt hij de deur achter zich dicht en zet hij er de pas in. Hij slaat geen dag over. Zeven op zeven. Ook als hij de nacht ervoor weer eens in een kolkende concertzaal van jetje stond te geven.

Al dat wandelen, hij doet het in de eerste plaats voor z'n overbelaste rug: twintig jaar springen op podia eiste z'n tol. Maar al doende ondervond Regi dat ook z'n hoofd en z'n algemene gemoedstoestand er wel bij varen. "Zo'n bos, dat is geen dag hetzelfde", zegt hij. "Dat klinkt 'ouwezakkig', ik weet het wel. Maar het is prachtig, echt waar. Dikwijls kom ik een uur lang geen kat tegen."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ria De Pauw

  Super dat mijn kleindochtertje mag mee doen !

 • DOMINIEK COTTENS

  Jammer voor Regi. Na Lost Frequencies feat. ZOnderling met "crazy" dat net als Regi weken nummer 1 gestaan heeft in de officiële Ultratop, gunt de Radio 2 top 30 hen de nummer 1 positie niet. En dan maar beweren dat ze de Belgische producties steunen8 Proficiat Regi, laat het zeker niet aan je hart komen !

 • Nicole Gyselinckx

  geniet van je succes Regi! Ik word er vrolijk van!

 • Angelo Cabooter

  Regi is 1 van de bekendste Dj's dus natuurlijk ben je overal beroemd.