Exclusief voor abonnees

Redders na drama in Hofstade: “Tof jobke, zegt iedereen. Tot het fout loopt”

Er wordt verwoed geprobeerd het meisje te reanimeren.
Dieter Nijs Er wordt verwoed geprobeerd het meisje te reanimeren.
Wie redder wordt, wil mensen redden. Toch kent een zwempartijtje heel af en toe, zoals zondag in Hofstade, een gruwelijke afloop. Redders moeten dan ook, meer dan ooit, verschillende balletjes in de lucht houden. "Terwijl ik de ouders van een kind zoek, kan ik niet meer op alle andere zwemmers letten."

"Ik kreeg het vroeger zo vaak te horen: 'Wat een tof jobke hebt gij! De hele dag op uw gat zitten en naar de schone vrouwen kijken!' Maar we doen zoveel meer. En van de hele tijd in het rond te kijken, word je mentaal moe. Als er écht iets gebeurt, moeten we nog fit genoeg zijn om in actie te schieten. Door met Facebook-filmpjes een inkijk in ons beroep te geven, proberen we aan dat beeld te werken. De reacties daarop zijn positief." Aan het woord is de 38-jarige Tijs Robbens, zwembadcoördinator van het gemeentelijke zwembad in Dendermonde en al 18 jaar redder.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy OPDEBEECK

  Veel respect voor mensen die dit beroep uitoefenen ! Sommige ouders zouden zichzelf beter in vraag stellen. Maar ja, de nieuwe tijdsgeest is zo egoïstisch.

 • vangeel guido

  Kijk maar eens naar bondi beach op YT je zal zien dat redder zijn een zware job is.

 • Jef Pauwels

  Tja, dat is een grote verantwoordelijkheid natuurlijk. Maar als je soms ziet hoe redders zitten te keuvelen ipv te surveilleren dan vraag je je soms af hoe het komt dat niet meer ongevallen gebeuren. Mijn excuses aan de redders die hun job wel serieus doen.