Onderhandelen, dat is vaak wachten. Ook om 3 uur 's nachts. Ideaal moment om te kleurenwiezen, dachten ze bij N-VA, met Lorin Parys, Sven De Neef, Bart De Wever en Ben Weyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderhandelen, dat is vaak wachten. Ook om 3 uur 's nachts. Ideaal moment om te kleurenwiezen, dachten ze bij N-VA, met Lorin Parys, Sven De Neef, Bart De Wever en Ben Weyts. © RV

Reconstructie. Zo verliep de laatste rechte lijn naar Jambon I: geen crisette, wel hoge decibels

Geen crisette, wel een hevige discussie over religieuze symbolen en Hilde Crevits en Wouter Beke die een alarm lieten afgaan toen ze een frisse neus wilden halen. De weg naar Jambon I gaat de geschiedenis in als de traagste Vlaamse formatie ooit, maar verliep toch zonder ferme blutsen en builen.

  1. PREMIUM

    Speelplein in quarantai­ne na besmetting

    In het Antwerpse Mortsel moeten 27 kinderen van de speelpleinwerking twee weken in quarantaine, nadat een papa en zijn kind positief testten op Covid-19. Ook het personeel en de jobstudenten gaan in quarantaine, hoewel zij negatief testten. Vorige week woensdag - de eerste week dat de speelpleinwerking open was - meldde een vader dat hij besmet was. Enkele ouders zouden toen al hun kinderen thuisgehouden hebben. Vrijdag werd bevestigd dat ook het kind positief getest had. "Dan hebben we beslist de speelpleinwerking twee weken stop te zetten. De ouders van de 27 toen aanwezige kinderen zijn hen komen halen", klinkt het bij het stadsbestuur. Op de speelpleinwerking komen ook nog andere kinderen, zoals op zomerkampen en creakampen, maar die hoeven niet in quarantaine. "De bubbels worden strikt gescheiden", aldus bevoegd schepen Livia Moreau (Open Vld). (BSB)
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement