Exclusief voor abonnees

Reconstructie. Zo verliep de laatste rechte lijn naar Jambon I: geen crisette, wel hoge decibels

Onderhandelen, dat is vaak wachten. Ook om 3 uur 's nachts. Ideaal moment om te kleurenwiezen, dachten ze bij N-VA, met Lorin Parys, Sven De Neef, Bart De Wever en Ben Weyts.
RV Onderhandelen, dat is vaak wachten. Ook om 3 uur 's nachts. Ideaal moment om te kleurenwiezen, dachten ze bij N-VA, met Lorin Parys, Sven De Neef, Bart De Wever en Ben Weyts.
Geen crisette, wel een hevige discussie over religieuze symbolen en Hilde Crevits en Wouter Beke die een alarm lieten afgaan toen ze een frisse neus wilden halen. De weg naar Jambon I gaat de geschiedenis in als de traagste Vlaamse formatie ooit, maar verliep toch zonder ferme blutsen en builen.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mady Vermeulen

  Er was geen crisis-je, maar wel hoge decibels....maar de sfeer was goed. Constructief zelfs. En als we dat niet geloven maken ze ons wel wat anders wijs. Ze zijn zelfs al binnen de eigen partij aan het vechten voor de postjes. Vraag maar aan de partijvoorzitter van de CD ampersant v.

 • danny janssens

  Woonbonus, bedrijfswagens, notionele interest .. allemaal asociale maatregelen die de staat tonnen geld kosten. Weg ermee!

 • Willy Van Craen

  De twee grote verliezers zorgen terug voor zichzelf en niet voor de bevolking. Behoud provincieraad door CD&V voor hun mandatarissen.Behoud enorm grote afscheidspremies parlementsleden,minister posten voor de afgedankte voorzitters. Wij burgers moeten besparen en zij maar verder uitdelen aan zichzelf.

 • jos hurkmans

  Stel idioten samen op een foto

 • Jaak Casteleyn

  Een beeld van de Vlaamse verliezers met een smile van het ene oor naar het andere, de postjes zijn weer binnen, over besparingen bij het staatsbestel geen woord. Met hun Nationalistisch canon lopen ze hoog op maar het kanon waarmee ze op de hebben begroting schoten geen commentaar, hoe kan het anders de eindeloze meute politiekers moeten ook leven.