Exclusief voor abonnees

Rechter wil noodoplossing voor elke delinquent: “Jeugdinstelling moét maar plaats maken. Net zoals gevangenis”

 Minister Wouter Beke (CD&V)
BELGA Minister Wouter Beke (CD&V)
Na de alarmkreet van procureur Ine Van Wymersch over plaatsgebrek in de gesloten instellingen, belooft bevoegd minister Wouter Beke (CD&V) dat er over drie jaar 132 extra plaatsen zullen zijn. Maar daar zijn jeugdrechters nu niets mee. "Hij moet zorgen dat gesloten instellingen in overtal gaan", klinkt het. "Net zoals gevangenissen dat al doen."

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Aanbieding loopt nog
05dagen22uren53minuten30seconden
 • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode


Alle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK VAN DESSEL

  Juist, leg ze desnoods 4 lagen dik...

 • Christiaan Bruynseels

  Politici kunnen en willen niet vooruitdenken, ze lopen steeds achterna als het kalf reeds verdronken is.........en dan beloven ze vanalles...wat ze weer niet gaan waarmaken!

 • Ferdinand Nuyts

  Mr Beke plaats stapelbedden zoals in grote gezinnen, dat kost geen geld. en je er dubbel zoveel opnemen.

 • patrick claeys

  Goed idee Willem, en laat ze er ook maar de dicipline die er vast nog rondwaart van destijds, weer tot leven wekken ook. En niet te veel almoezeniers(lees: begeleiders, therapeuten, jeugdbeschermers, tussenpersonen, hulpverleners, praathoekjes enzovoort) aanwerven!! Ijzeren tucht is het enige middel dat zijn doeltreffenheid heeft bewezen! Als ze terugkeren in de maatschappij, dat ze weten dat ze een ander mens met rust moeten laten, en zelf moeten werken voor hun brokken!

 • willem merken

  In Zedelgem staat er een kazerne leeg, als die goed was om onderofficieren op te leiden dan zal ze ook wel goed zijn voor die jeugddelinquenten ( wou schorremorrie schrijven maar dat zal niet mogen)