Rechter wil dat psychiater zich uitspreekt over 'Pico Coppens'

Bollen
Het gaat niet goed met Walter Michiels, beter bekend als Pico Coppens uit 'F.C. De Kampioenen'. De Leuvense strafrechter heeft een psychiater aangesteld die de gewezen acteur (55) moet onderzoeken.

Samen met een kompaan stal Michiels vorig jaar in Leuven acht nummerplaten, drie terrastafels, een paraplu en een gsm. Begin dit jaar zou hij ook nog iemand bedreigd hebben. Michiels daagde zelf niet op in de rechtbank. 

Tijdens de feiten was hij een tijdlang opgenomen in een instelling. Daarvoor was hij een periode dakloos en werd hij vaak dronken op straat aangetroffen. Voor die feiten kreeg hij recent nog 200 euro boete. 

De rechter wil nu meer duidelijkheid omtrent de geestestoestand van Michiels, met het oog op behandeling en recidive.

Walter Michiels in januari aan de rechtbank van Leuven
Kim Aerts Walter Michiels in januari aan de rechtbank van Leuven


Alle artikels uit de krant

65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anton BOGAARTS

  Wat erg om Walter zo te zien.Waarom laat iedereen hem in de steek.Ik heb zo genoten van de Pico.Hopelijk komt het nog goed met hem.

 • Loran Van Wijnsberge

  Ik had meer plezier met Pico Coppens dan met Pol De Tremmerie. Michiels kon u doen geloven dat hij Pico wàs, Rottiers kan zich zo niet inleven. Overigens: wie denkt dat er geen heruitzendingen zijn van de eerste serie Kampioen kijkt niet goed naar de programma's van Eén.

 • Philomena Vanderweyen

  Hoop dat hij de gepaste hulp krijgt en dat zijn familie en vrienden hem opnieuw gaan steunen,wat er ook gebeurt is een familielid in nood laat je niet in de steek.

 • Robert DE REU

  Vreselijk welke commentaren die ik hier lees, die man is ziek en naar mijn bescheiden mening is een gedwongen Psychiatrische Behandeling voor geruime tijd hier aan de orde, want zijn problemen slepen al te lang aan AUB help die man, ik denk dat hij al bij al een goed mens is.

 • Jan Van Rompaey

  Nu pas? Zijn ze wakker geworden bij justitie? Is hun winterslaap voorbij?