Quick levert aan huis met Deliveroo

Met de fietskoerier moet je bestelling binnen de vier minuten thuis zijn.
RV Met de fietskoerier moet je bestelling binnen de vier minuten thuis zijn.
Quick gaat in Brussel een testproject opstarten om maaltijden aan huis te leveren. Als partner kiest de hamburgerketen voor het fietskoerierbedrijf Deliveroo.

"Nee nee, dit is geen reactie op de beslissing van McDonald's. We zijn al maanden aan het onderhandelen met elkaar", lacht Kevin Derycke, CEO van Quick en Burger King in België. Onlangs lanceerde de grote concurrent zijn thuislevering en ging daarvoor in zee met UberEats. Quick volgt het voorbeeld, maar doet dat met Deliveroo. Bedoeling is dat Quick vanuit drie Brusselse vestigingen - Boondael in Elsene, Bascule in Ukkel en Anspach in hartje Brussel- thuisleveringen kan doen. Met deze vestigingen kunnen Quick en Deliveroo in theorie 500.000 potentiële consumenten bedienen, zonder rekening te houden met de dagelijkse pendelaars. "Bij Deliveroo kunnen we in een actieradius van 2,2 kilometer rond het restaurant leveren, zonder dat de kwaliteit daaronder lijdt", vertelt Mathieu de Lophem, CEO van Deliveroo België. "Je mag erop rekenen dat een fietskoerier 3 à 4 minuten doet over de afstand tussen het restaurant en de klant. Maximaal zal dat 10 minuten zijn."

Warm blijven

Met Quick krijgt Deliveroo - dat in België 1.000 restaurants als klant heeft, waarvan 600 in Brussel - er een grote potentiële klant bij. "Dit is voor ons een mooie opportuniteit", geeft Mathieu de Lophem toe. Maar ook bij Quick is men tevreden met het partnerschap. "Je merkt de tendens dat steeds meer mensen aan thuislevering doen. Veel jonge gezinnen hebben na het werk vaak geen zin meer om te koken, en willen dan hun eten thuis geleverd krijgen. Op die trend willen we nu inspelen." De test met Deliveroo zal minstens drie maanden duren, nadien volgt de evaluatie. "Het belangrijkste voor ons is de kwaliteit", benadrukt Kevin Derycke. "De klant moet thuis dezelfde kwaliteit krijgen als in de restaurants. Uit de eerste tests die we hebben uitgevoerd, blijkt dat de producten zelfs na 14 minuten nog goed waren." Deliveroo beschikt immers over speciale thermozakken.

Burger King moet wachten

Als de test uitdraait op een succes, willen de twee partners hun samenwerking verder uitrollen. Eerst in Brussel, waar Quick 21 restaurants telt. En nadien ook in andere steden waar Deliveroo actief is, zoals Leuven, Luik, Antwerpen, Gent, Mechelen en Waterloo. Quick telt in ons land 91 vestigingen. De test geldt voorlopig niet voor Burger King, het zusterbedrijf van Quick. "Dat kan eventueel later, maar eerst gaan we ons toeleggen op de expansie van Burger King", zegt Derycke. "We hebben nu vijf Burger Kings. Daar komen dit jaar nog Luik en Brugge bij, en volgend jaar nog eens 15 filialen." Nog dit: wie een Quick-menu thuis geleverd wil krijgen, betaalt 2,5 euro extra. Als de bestelling minder dan 15 euro bedraagt, wordt dat 4,5 euro. (FrD)Alle artikels uit de krant