Een geïmproviseerd ziekenhuis in Oakland, Californië, ten tijde van de griepepidemie van 1918 die minstens vijf miljoen levens eiste.
Volledig scherm
PREMIUM
Een geïmproviseerd ziekenhuis in Oakland, Californië, ten tijde van de griepepidemie van 1918 die minstens vijf miljoen levens eiste. © Getty Images

Quarantaine werkt al eeuwenlang tegen epidemieën

De pest in de middeleeuwen. Cholera in de 19de eeuw. De Spaanse Griep na de Eerste Wereldoorlog. In sneltempo boekt de wereld vooruitgang, maar geen tijdperk bleef gespaard van haar eigen epidemie. Waar de mens au fond al honderden jaren op dezelfde manier op reageert: met terechte angst en met quarantaines.

2 reacties

 • Roger Geens

  2 jaar geleden
  Belangrijk is ook dat ,de helft van de slachtoffers reeds genezen werden verklaard (bijna 70.000) volgende week zullen ook in België slachtoffers genezen verklaart worden .Ook positieve zaken mogen bekend worden .
 • Bart Verbeeck

  2 jaar geleden
  In die tijden had met geen internet. Het virus verspreide zich zonder dat men het wist. Daardoor geraakte alles in een versnelling met massaal veel dode. Nu gaat het nieuws over een virus de wereld rond, vooralleer het virus nauwelijks bewogen heeft. We hebben nu quantum computers en dus kunnen we ervan uitgaan dat onze technologie snel een antwoord kan vinden op dit probleem.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. PREMIUM

  Lawrence eerstdaags op training?

  Back in town. In principe eerstdaags sluit Kemar Lawrence (27) aan bij Anderlecht. De Jamaicaanse linksachter ontbrak sinds het begin van de voorbereiding door familiale problemen en vertoefde in zijn thuisland. RSCA stond weliswaar voortdurend in contact met Lawrence, maar de coaches vonden zijn afwezigheid wel hinderlijk, aangezien ze zo niet met de hele groep konden toewerken naar de competitiestart. Het hoeft dus niet te verwonderen dat paars-wit ook naar alternatieven speurt/speurde: Bogdan Mykhaylichenko (23) van het Oekraïense Zorya Lugansk is in beeld. (PJC)
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.