Exclusief voor abonnees

PVDA onder vuur omdat ze militanten zou 'afpersen': “We kennen Polen die jullie pijn kunnen doen”

Kopstuk Raoul Hedebouw leidt de twaalf PVDA-PTB-verkozenen rond in de Kamer.
Photo News Kopstuk Raoul Hedebouw leidt de twaalf PVDA-PTB-verkozenen rond in de Kamer.
De PVDA ligt onder vuur. Ze zou rebelse leden afdreigen, iets wat de radicaal linkse partij met klem ontkent. De beschuldigingen komen op een moment dat de partij in Wallonië nog meepraat over een nieuwe regering. "Dit blijft hangen."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • RENE LENAERTS

  De "verworpenen der aarde" zijn blijkbaar nog niet ontwaakt na 100 jaar communisme. Sinds 1917 is niemand beter geworden van deze idealisten, behalve de "aparatsjiks" aan de top. Gelijkheid betekent voor hen iedereen arm, broederlijkheid kan vooral via verklikking van betere kameraden en vrijheid is een scheldwoord.

 • Toran Korshnah

  Het is algemeen geweten dat de PVDA-verkozenen hun werk doen aan normale lonen en dat de rest door gestort wordt aan de partijkas. Maar dat is wat de verkozenen doen. Dat heeft geen betrekking op de militanten.

 • gerard wauters

  Grappig om te zien hoe sommigen hun fantasie op hom slaat als ze het woord communist zien. Denken jullie nu echt dat het PVDA een communistisch systeem wil doordrukken zoals Rusland, of China, of zelfs N. Korea. Waar is het sociale van de sossen, waar zijn de christelijke waarden zoals "gij zult niet liegen" bij de CD&V, .... en ga zo maar door. Dus dat Rode boekje zal er ook wel niet komen als de PVDA meer stemmen krijgt.

 • james vroman

  die "onafhankelijk journalist" Patrick Lefèbvre blijkt een figuur te zijn die vaak optrekt met de loenste figuren uit de PS en er ook graag mee op de foto pronkt op de sociale media ..waarschijnlijk is hij bang dat er teveel aan het licht zou komen met pvda in de Waalse regering hij zit met de spreekwoordelijke peut zoals ze zeggen ..

 • Rene Van houdt

  Het vlaamse belang hebben zo ook door het slijk gesleurd en zie waar deze nu staan, Pvda zal er ook sterker uit komen, de heren verkozenen moeten de wil van het volk behartigen in het halfrond en niet eigen zak eerst bedienen , doe uw job naar behoren en realiteit, als ik mijn job niet naar behoren doe word ik ontslagen, gelijke kansen maar dan ook gelijk wetten voor iederéén. en dat is nu het moeilijke er aan toegeven dat men graaier is en niet als goede huisvader alle kinderen graag ziet.