Charles Picqué, gewezen minister-president van Brussel: "De Wever kan niet én de taart en de kersen erop eisen."
Volledig scherm
PREMIUM
Charles Picqué, gewezen minister-president van Brussel: "De Wever kan niet én de taart en de kersen erop eisen." © Photo News

PS wacht op signaal van N-VA: "Eerst garanties, dan pas praten”

Is het echt denkbaar dat er ooit een regering komt rond N-VA en PS? Meer dan twee maanden na de verkiezingen hangt die vraag nog altijd als een schaduw boven de regionale en federale formaties. Bij de PS klinkt: "Voor we ooit aan tafel kunnen met N-VA, moet er een signaal komen dat de partij ons garanties wil geven."

52 reacties

 • vanaeken jokke

  2 jaar geleden
  Wat een dromer zijt gij Gino Denil wie denkt gij dat die co² taksen nu betaald de Vlamingen met hun 15 miljard steun aan Brussel en het Zuiden.Droom verder manneke.Ze hebben niks dan schuld in het zuiden dromer.Dringend eens lezen Gino ,wat Vlaanderen kan doen met 10 miljard,Herman Deweerd.Dan hebben spa en groen al direct geen reden meer om over scholen en armoede te zagen zoals gij.
 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  Transfers mensen let op. Niet alleen de walen worden gesponsored ook limburg wordt al eeuwen gesponsored, alsof het een onderontwikkeld gebied is. Of doen die limburgers zo zielig dat de anderen hun blijven geld toestoppen. En er zijn er nog die geld bijkrijgen. Het lijkt op de subsidies voor de boeren.
 • stefan leysen

  2 jaar geleden
  De goudmijn van Belgie is leeg; al meer dan 35 jaar en daarna met leningen in stand gehouden. Niemand die ernaar kraaide want onze vriend Dehaene verkondigde met grote trom dat een land niet failliet kan gaan (zijn woorden). Al de traditionele partijen speelden mee met de wolf in het bos. Nu komt stilletjes aan de afrekening in zicht van dat beleid. De kiesdrempel loert bij zeker 3 partijen om de hoek en ze zitten daar achter de schermen onderling ruzie over te maken binnen die partijen.
 • hannes leo

  2 jaar geleden
  Garanties om de scheefgetrokken toestand van het verleden ten eeuwigen dage te bestendigen? En dan te bedenken dat over heel de lijn de Vlamingen de vragende partij zouden moeten zijn om met een volgende staatshervorming een einde te maken aan zoveel onrecht. Zouden de echte Vlamingen en Vlaamse partijen geen garanties vragen ipv weer de pineut te zijn na de volgende regeerperiode?
 • marc rooms

  2 jaar geleden
  Garantie dat je de boel splitsen. En dan kunnen jullie verder met je eigen geld klungelen ̈. VL is geen melkkoe !
 1. PREMIUM

  Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

  Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)