Exclusief voor abonnees

PS wacht op signaal van N-VA: "Eerst garanties, dan pas praten”

Charles Picqué, gewezen minister-president van Brussel: "De Wever kan niet én de taart en de kersen erop eisen."
Photo News Charles Picqué, gewezen minister-president van Brussel: "De Wever kan niet én de taart en de kersen erop eisen."
Is het echt denkbaar dat er ooit een regering komt rond N-VA en PS? Meer dan twee maanden na de verkiezingen hangt die vraag nog altijd als een schaduw boven de regionale en federale formaties. Bij de PS klinkt: "Voor we ooit aan tafel kunnen met N-VA, moet er een signaal komen dat de partij ons garanties wil geven."

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vanaeken jokke

  Wat een dromer zijt gij Gino Denil wie denkt gij dat die co² taksen nu betaald de Vlamingen met hun 15 miljard steun aan Brussel en het Zuiden.Droom verder manneke.Ze hebben niks dan schuld in het zuiden dromer.Dringend eens lezen Gino ,wat Vlaanderen kan doen met 10 miljard,Herman Deweerd.Dan hebben spa en groen al direct geen reden meer om over scholen en armoede te zagen zoals gij.

 • Paul Philippaerts

  Transfers mensen let op. Niet alleen de walen worden gesponsored ook limburg wordt al eeuwen gesponsored, alsof het een onderontwikkeld gebied is. Of doen die limburgers zo zielig dat de anderen hun blijven geld toestoppen. En er zijn er nog die geld bijkrijgen. Het lijkt op de subsidies voor de boeren.

 • stefan leysen

  De goudmijn van Belgie is leeg; al meer dan 35 jaar en daarna met leningen in stand gehouden. Niemand die ernaar kraaide want onze vriend Dehaene verkondigde met grote trom dat een land niet failliet kan gaan (zijn woorden). Al de traditionele partijen speelden mee met de wolf in het bos. Nu komt stilletjes aan de afrekening in zicht van dat beleid. De kiesdrempel loert bij zeker 3 partijen om de hoek en ze zitten daar achter de schermen onderling ruzie over te maken binnen die partijen.

 • hannes leo

  Garanties om de scheefgetrokken toestand van het verleden ten eeuwigen dage te bestendigen? En dan te bedenken dat over heel de lijn de Vlamingen de vragende partij zouden moeten zijn om met een volgende staatshervorming een einde te maken aan zoveel onrecht. Zouden de echte Vlamingen en Vlaamse partijen geen garanties vragen ipv weer de pineut te zijn na de volgende regeerperiode?

 • Marc Rooms

  Garantie dat je de boel splitsen. En dan kunnen jullie verder met je eigen geld klungelen ̈. VL is geen melkkoe !