Exclusief voor abonnees

PS en N-VA verzoenen wordt ‘mission impossible. Hoe vaak kan je ‘neen’ zeggen tegen elkaar?

Bart De Wever (links) schudt Paul Magnette de hand, Elio Di Rupo kijkt toe.
REUTERS Bart De Wever (links) schudt Paul Magnette de hand, Elio Di Rupo kijkt toe.
"Carrément impossible." PS heeft al minstens 10 keer de deur dichtgegooid voor een coalitie met N-VA. Omgekeerd zijn al zeker 4 'njets' gelanceerd - zij het iets minder stellig. En toch mogen/moeten informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) nog twee weken lang water en vuur trachten te verzoenen. "Zolang PS een alternatief heeft, zal ze niet toegeven."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

62 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jens Timmermans

  Als de grootste partij van Wallonië niet met de grootste partij van Vlaanderen wil regeren, dan kiest ze overduidelijk voor de splitsing van België, en ... van de sociale zekerheid. Ai, dat zal op financieel vlak pijn doen voor de Walen.

 • THOMAS KIEKENS

  Er is maar één goede oplossing, laat Vlamingen en Walen elk hun eigen boontjes doppen. Indien de Vlaming solo gaat, kunnen we het minimumpensioen voor iedereen verhogen, met een minimum van 2.000 € voor iemand met een voltijdse gewerkte loopbaan.

 • jan Aerts

  Wat is echte democratie? Wel dat is als ieder stem evenveel waard is. Waarom moeten er minder stemmen nodig zijn om als Waals parlementslid verkozenen te worden en zijn er meer stemmen nodig om als Vlaams parlementslid verkozen te worden? Wij Vlamingen zijn beduidend onder vertegenwoordigd in het Parlement. Wij kennen dus geen echte democratie waar 1 persoon 1 stem heeft.

 • Lode Kempen

  Stop nu toch dat gezever over nv-a vorm een paarsgroene regering en laat ze bewijzen dat ze beter functioneren dan de bla bla van de wever & co. Ze hebben zelf alles kapot gemaakt en verdienen de oppositie....

 • Walter De Vuyst

  Dat komt ervan als je gedurende jaren de SP en de PS met alle zonden ter wereld overlaadt zonder enige aanleiding . De PS heeft overschot van gelijk niet met een onbetrouwbare partner als de NVA in zee te gaan . Het moet bijzonder pijnlijk zijn voor de Vlaamse Nationalisten om op blote knieen door het zand te kruipen om de socialisten te bewegen tot een eventuele regeringsdeelname .