PS en N-VA hadden discrete gesprekken

Informateurs Didier Reynders (rechts) en Johan Vande Lanotte
Photo News Informateurs Didier Reynders (rechts) en Johan Vande Lanotte
Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders zaten donderdagavond voor de tweede keer samen met de PS en N-VA. De twee partijen hadden de voorbije weken ook enkele informele contacten, zonder de informateurs. Dat schrijven 'De Tijd' en 'De Standaard' en werd aan deze krant bevestigd. 

Pas na het weekend gaan ze naar de koning. Dat kan maandag zijn, maar het kan ook later in de week. Er werd vooral besproken of de twee partijen willen praten over de nota die de informateurs hebben opgesteld. Het duo zocht de voorbije weken naar convergenties tussen de partijen. Als de wil er is om écht aan tafel te gaan, zullen Reynders en Vande Lanotte de stok doorgeven aan een preformateursduo van de PS en de N-VA. Als de koning één iemand van PS of N-VA het veld zou insturen, is de kans groter dat die politicus en de partij zich kunnen verbranden. Alle artikels uit de krant

20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc LInden

  wanneer je de keuze hebt tussen 2 ver uit elkaar liggende socio-economische programma's dan is het resultaat altijd een tegenvaller indien partijen water in de wijn beginnen doen. Je kan beide filosofieën verdedigen (sociaal of liberaal) maar ze samenbrengen gaat niet.

 • Danny De Ruelle

  Water in de wijn doen Anna? welke wijn de juiste oplossing heeft Jambon (niet echt mijn favoriet) in de zevende dag gegeven ieder doet zijn eigen ding en wat ons verbind doen we samen is de enige en juiste weg, want ook onze Waalse landgenoten zijn het importeren van armoede kotsbeu, het zijn enkel de Waalse politici waarbij het scheef loopt deze willen Sinterklaas blijven spelen met het geld van een ander om stemmen te winnen

 • anna vandenberg

  Alle twee wat water in de wijn doen en België is weer gered. Niemand heeft de mirakel oplossing om iedereen tevreden te stellen. Iedereen voelt zich wel voor iets benadeeld, de ene vindt dat hij te weinig krijgt en de andere teveel betaald, het enige dat ontbreekt is een signaal uit de politiek welke besparing gaan ze zelf doorvoeren en hun verworven rechten eens herbekijken. Communisme hoeft niet voor mij en iedereen leven als een voetballer kan ook niet.

 • Fons Casteels

  Danny Janssens, bij nieuwe verkiezingen zal de foutmarge van de peilingbureaus 20% zijn. Want u zou kunnen verschieten van het resultaat van de NVA, als de ontslagnemende regering valt omdat de NVA weigert om in een regering te stappen zonder confederalisme. Of denkt u écht dat de NVA dat nog eens voor vijf jaar gaar doen? Denk dan maar snel iets anders.

 • Gino Denil

  De N-VA kreeg de laatste keer al eens een serieuze opdoffer, vanaeken jokke. Met dat nieuwe Vlaamse regeringsprogramma dat een aanval is op de eigen bevolking zou die tweede opdoffer nog wel eens groter kunnen zijn. Uiteindelijk is gebleken dat de N-VA niets anders is dan een neoliberale traditionele rijkenpartij in het kwadraat. En het communautaire zit natuurlijk al terug in de ijskast. Daar hoeft de PS niets voor te vrezen.