Proximus-topvrouw hoopt afvloeiingen nog te beperken: "Mensen moeten wel goesting hebben om zich om te scholen"

CEO Dominique Leroy geeft in alle eerlijkheid toe: "Ik kan geen gedwongen ontslagen uitsluiten."
Photo News CEO Dominique Leroy geeft in alle eerlijkheid toe: "Ik kan geen gedwongen ontslagen uitsluiten."
Dominique Leroy heeft enkele korte nachten achter de rug. Het uitgelekte transformatieplan en de hele heisa met premier Michel hebben zichtbaar ingehakt op de topvrouw van Proximus. Dat er bij de 1.900 geplande afvloeiingen naakte ontslagen zullen zitten, sluit ze niet uit. "Maar ik hoop dat veel mensen ook bereid zullen zijn zich om te scholen. Ze moeten dan wel goesting hebben om die inspanning te leveren."

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Max Illens

  Mijn vraag aan mevrouw Leroy: bij de 1900 afvloeingen waar Proximus door moet gaan, is haar naam of dat van haar collega’s “bestuurders” er ook tussen?

 • Michel Sermon

  Enerzijds verkondigen politiekers met veel bravoure maatregelen om werkgelegenheid te creëeren. Eenmaal verkozen kan de overheid als meerderheidsaandeelhouder zelfs haar wil niet opleggen om bij Proximus, een zéér winstgevend bedrijf, geen mensen te laten afvloeien. Wetten en rechtspraken zijn niet aan de orde, maar dit is zuiver een morele kwestie. Wat moeten die 650 mensen aanvangen? Opnieuw een voorbeeld hoe weinig rekenschap er wordt gehouden met de autochtone bevolking

 • Jennifer Peeters

  2 jaar geleden werd er bij Proximus beslist om werknemers op 58 jaar met pensioen te laten gaan. Deze beslissing is onlangs met 2 jaar verlengd.

 • Ludwig Vanden Boer

  Ze zijn een autonoom bedrijf als het hen uitkomt maar de wet Renault willen ze dan weer niet 'autonoom' toepassen en daar worden ze van vrijgesteld. Wel de baten niet de lasten?

 • Ceriel Devos

  Ja akkoord, maar je kan een garagist niet omscholen naar een veearts. Dus ik ben eens benieuwd, omscholen naar wat ? Een bediende naar programmeur ? Daar zal veel volk naar komen kijken.