Exclusief voor abonnees

Professor vindt mopje Iljo Keisse niet zo onschuldig: “Ook bij ons is dit strafbaar, hoor”

BELGA
"Iljo Keisse zou ook voor de Belgische seksismewet strafbaar zijn." Dat zegt professor seksueel strafrecht Liesbet Stevens (KULeuven). De renner werd uit de Argentijnse Ronde van San Juan gezet na een suggestieve pose op een foto met een vrouwelijke fan. "Hij reduceerde haar tot een seksobject, en dat kan niet. Maar het is zonneklaar dat hij zich daar niet van bewust is. Dat zegt veel: over hem én over de mannelijke wereld waarin hij leeft."

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Schepens

  Uiteraard gezegd door een vrouw! Ik ken nog andere professoren/filosofen hoor! Arthur Schopenhauer. Maar eens googlen mannen! Én zijn boek lezen.

 • Gino Denil

  Ze heeft het over de mannelijke wereld van de wielrenners, ivo simons. Niet over alle mannen. Sagan heeft toch ook al bewezen dat ze op dat punt in die wereld nogal naïef zijn en wat achter lopen op de maatschappelijke ontwikkelingen. Wielrenners zitten dan ook veel uren op de fiets. Dan mis je al eens iets. En het zit natuurlijk ook meer in hun benen dan in hun hoofd.

 • Stef Luyten

  Dat zijn onze wereldverbeteraars die professoren...!!!! haha... die mannen zijn nooit jong geweest en hebben nog nooooit een kwajongensstreek uitgestoken in hun leven... De parenclubs zitten er vol mee.... en ik kan het weten.!

 • WILFRIED DESLYPERE

  De professor zal het eens zeggen, heb mijn bedenkingen daarbij hoor.

 • Bjorn Robberechts

  Voortaan geen grapjes meer mensen! Stilzitten en braaf zijn, anders word je gestraft!!!