Exclusief voor abonnees

Procureur hekelt plaatsgebrek in gesloten jeugdinstellingen: “Onze zwaarste straf is een lege doos”

Procureur Ine Van Wymersch
Photo News Procureur Ine Van Wymersch
Je spoort politiezones aan om teams op te richten tegen jeugdcriminaliteit. Je vraagt de politie om streng op te treden en minderjarigen die betrokken zijn bij drugsverkoop te arresteren. Je krijgt van de jeugdrechtbank gelijk als je vraagt om hen naar een gesloten instelling te sturen. Maar dan... is er geen plaats. Toch geeft procureur Ine Van Wymersch niet op: "We moéten streng ingrijpen, vanaf het eerste feit."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Ge moet niemand plaatsen maar het beste middel is om zwaar in hun zakken te zitten, daar zijn ze het gevoeligst voor.

 • Leopold Vanhoof

  Jaren terug heeft mevr. Vogels(groen) verklaart dat er voldoende opvangplaatsen waren. Dat is nadien nooit het geval geweest.

 • Emiel Vandeplas

  Volgens Beke nochtans 132 nieuwe plaatsen voor 20 miljoen € . Omgerekend is dat 151 515,15 € per nieuwe plaats. Doe er een klein beetje bij en je hebt het bedag van een sociale woning. Beke, Beke toch !.

 • Freddy Sonnemans

  We moeten dringend een aantal ñisdrijven(gewapende overval, verkrachting, enz) uit jeugdrecht halen, en dewe criminelen berechten als volwassenen. Echter om dit te doen, moeten we justitie kunnen splitsen.

 • Herman De Gent

  Inderdaad Bart Schellens, laat de ouders er financieel en de jeugddelinquent er fysiek (gratis arbeid) voor opdraaien. Discipline en autoriteit is hier zeker op zijn plaats, helaas mag je dat niet meer gebruiken.